2011-06-24 15:36:27• hírek • Szatmár.ro

Megvannak a teszteredmények!

Mintegy 220 ezer romániai nyolcadikos számára ért véget az izgalom pénteken délelőtt: ekkor függesztették ki az iskolákban az egységes felmérők eredményeit.

Hétfőtől szerdáig mintegy 220 ezer romániai nyolcadikos bizonyíthatott, ekkor szervezték meg ugyanis számukra a 2010/2011-es iskolai év egységes felmérőit. A román nyelven tanuló diákok számára két vizsgából - román nyelv- és irodalomból valamint matematikából -, míg a magyar tanulók számára háromból - román, magyar és matek - állt a vizsga.
Szatmár megyében közel 4200 tanuló vizsgázott, a dolgozataikat pedig négy központban - Constantin Brâncoveanu, 5-ös Számú, Lucian Blaga és Mircea Eliade Általános Iskola - javították ki.

Az eredményekre pénteken délelőttig kellett várniuk, ekkor függesztették ki azokat minden iskolában. A jegyükkel elégedetlen diákok természetesen fellebbezhettek is, délután hat óráig lehetett benyújtani az óvásokat. A dolgozatokat június 25-26-án javítják ki a pedagógusok, a végső eredményeket pedig június 27-én, hétfőn teszik közzé.

Azok a nyolcadikosok, akik valamilyen tantárgyból megbuknak, augusztus 25-26-án pótvizsgázhatnak, míg a középiskola kilencedik osztályába szeptemberben jelentkezhetnek - ekkor már csak a megmaradt helyek közül válogathatnak.
„A felmérők eredményeit minden iskolaigazgató megkapta, ezeket már a délelőtti órákban kifüggesztették. Az adatok központosítása azonban még folyamatban van, ezért a megye teljesítményéről egyelőre nem tudok érdemben nyilatkozni" - mondta el portákunknak Mariana Brumboiu, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség szóvivője.

Amint azonban a Szatmár megyei statiszika elkészült, portálunkon is beszámolunk a nyolcadikosok eredményeiről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: