2010-10-07 14:38:03• hírek • Szatmar.ro

Megvannak a nyertesek

Kihirdették a mezőgazdaság- és az erdészet fejlesztéséhez és korszerűsítéséhez kiírt 125-ös intézkedés pályázóinak nyertes listáját.

A március 15 és április 15-e között beérkező projektek listáját hozta nyilvánosságra a Vidékfejlesztési és Halászati Kifizetési Ügynökség (APDRP), amelyen több, mint 120 sikeres projekt szerepel, összességében 150 millió eurónyi értékben.

Tánczos Barna, mezőgazdasági államtitkár szerint a mezőgazdasági utak építése, az erdészeti infrastruktúra fejlesztése az agrárminisztérium prioritásai között szerepelt.

Az államtitkár elmondta, a vissza nem térítendő támogatások településenként meghaladhatja a 4, illetve 6 millió lejt is, attól függően, hogy a mezőgazdasági-, illetve erdészeti fejlesztésekre használják fel.

Amíg az erdészettel kapcsolatos kiírásokra főleg Kovászna- és Maros megyei települések jelentkeztek, a mezőgazdaságira Szatmár megyéből Alsóberekszószról, Szilágypérről, Mezőteremről és Nagykárolyról is pályáztak.
A szatmári településeken kívül több hunyadi-, szilágysági- és bihari településről is érkeztek be nyertes pályázatok.

Tánczos a gazdákat arra buzdítja, hogy merjenek pályázni, projektjeiket nyújtsák be a megyéhez tartozó Vidékfejlesztési és Halászati Kifizetési Ügynökség hivatalába.

Október 15-e és november 15-e között a 141-es intézkedés pályázati kiírására lehet beadni a projekteket, amely a zajlik, ami a félig önellátó gazdaságok támogatását célozza meg, ugyanakkor a hátrányos helyzetű övezetekben gazdálkodó tej és tejtermék termelők támogatását célzó 755/2010-es, illetve a hazai biogazdálkodás javítását szolgáló 759/2010-es kormányhatározat pályázati kiírásának leadása is ebben a hónapban történik.


Százhúsz sikeres pályázat érkezett be
Százhúsz sikeres pályázat érkezett be


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: