2007-01-30 21:53:22• hírek • Szatmar.ro

Készülnek a Kongresszusra

 Markó: Tőkés László RMDSZ-tagként is mindig "független" volt.

Az RMDSZ készül a március 2-án és 3-án tartandó Kongresszusra: a Szövetség   illetékes bizottságai hamarosan véglegesítik az RMDSZ  programjának, valamint alapszabályzatának módosítását célzó javaslat-csomagokat, kedden pedig hivatalosan is meghirdettük a Kongresszus összehívását – jelentette be Markó Béla szövetségi elnök kedden, Bukarestben tartott sajtóértekezletén. Közölte, a Kongresszus napirendjén az alapszabályzat, illetve a program módosítása mellett a szövetségi elnök beszámolója és a szövetségi elnök megválasztása szerepel. A miniszterelnök-helyettes rendkívül fontosnak ítélte az RMDSZ programjának módosítását: erre álláspontja szerint azért van szükség, mert – bár tovább kívánják vinni az RMDSZ keret-programját - vannak olyan célkitűzések, amelyek időközben már megvalósultak: a legfontosabb ezek közül Románia Európai Uniós csatlakozása.

Markó Béla ugyanakkor rámutatott, az RMDSZ választási programja a társadalom számos alapvető kérdéskörét érinti majd: a program-módosító bizottság által kidolgozott dokumentum a mezőgazdaságtól az iparig, de az általános emberi jogok terén felmerülő problémákra is számos megoldást kínál.

Újságírói kérdésre válaszolva az RMDSZ elnöke kifejtette, nem tartja jó döntésnek, hogy Tőkés László függetlenként indulni kíván az EP-választásokon, ám álláspontja szerint erre mindenkinek joga van. Úgy értékelte, az RMDSZ felelőssége úgy kampányolni, hogy meggyőzze a szavazókat és összegyűjtse a szükséges voksokat.  Hozzátette: nem meglepő a püspök szándéka, ugyanis Tőkés László RMDSZ-tagként is mindig "független" volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: