2018-04-13 12:52:08• hírek • Bede Emőke

Megvan, mikorra készülhet el a rendezvénytér felújítása

Fotó: Szatmár.ro archívum
Fotó: Szatmár.ro archívum

Megannyi esemény helyszíneként szolgált már az elmúlt évek alatt a sokak által csak Gyuszi-gödörként emlegetett rendezvénytér, ám az eltelt idő nem volt kegyes a hely burkolatához. A helyzet már régóta megoldás után kiált.

Bár a felújításhoz szükséges WPC-anyag már hónapok óta megérkezett városunkba, a tél sajnos ellehetetlenítette a munkálatok megkezdését. A tavasz beköszöntével azonban felvetődött a kérdés, mikor dördülhet el végre a startpisztoly.
 

A Szatmár.ro megkeresésére Kereskényi Gábor elmondta, hogy várhatóan április 16-tól elrajtol a várva várt felújítás, ugyanis erre határozottan felszólították a kivitelezőt. Sőt, voltaképp ez ultimátumnak is tekinthető, ugyanis további késedelem, azaz a szerződésben foglaltak be nem tartása esetén elkezd pörögni a „kötbéróra”.
 

Természetesen annak is utánajártunk, miként zajlik majd a procedúra. Első lépésként a régi burkolatot távolítják el, majd ez alól ki kell takarítani az évek alatt felgyülemlett szemetet. Ha ez kész, akkor az itt futó csatornázást és vezetékeket is ellenőrizni kell, a hibásakat ki kell javítani. Az új burkolat felszerelése csak azt követően kezdődhet el, miután alatta már mindent pontra tettek. A WPC-fedőanyagról azt érdemes tudni, hogy a megmunkálási folyamatoknak köszönhetően rendkívül ellenálló, nem igényel utólagos olajozást, valamint a gomba és a penész sem jelent rá veszélyt.
 

Hogy ez a munka mennyi időt vesz igénybe, egyelőre nem lehet pontosan megmondani. A polgármester azonban abbéli reményének adott hangot, hogy a teljes felújítást sikerül befejezni a következő hónap végéig, ugyanis a május 25-27. közti időszakban kerülnek megrendezésre a 2018-as városnapok. Az idei évi szabadtéri programok első állomása lesz ez, épp ezért jó volna, ha már ekkor használatba vehetné a város a megújult rendezvényteret.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: