2019-11-21 15:57:52• hírek • Szatmár.ro

Megvan, ki veszi kezébe a Dinu Lipatti Filharmónia irányítását

A 4 jelentkező közül Kovács - Pistuka Emőke érte el a legmagasabb pontszámot a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia igazgatói posztjára kiírt versenyvizsgán - adta hírül hivatalos Facebook-oldalán a Szatmár Megyei Tanács.

A versenyvizsga két részből állt: egyrészt a beadott pályázatok elemzéséből, másrészt pedig a pályázatok megvédéséből, melyek után a 4 résztvevő a következő eredményeket érte el: Kovács – Pistuka Emőke 9,20 pont, Boca Ioan 8,15 pont, Pitic Ioan Claudiu 7,88 pont, Boroș Marius Cristian 7,40 pont. A versenyvizsga-bizottságban Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, mint a bizottság elnöke, továbbá Meleg Vilmos Tibor és Foica Vasile, a Nagyváradi Állami Filharmónia képviselői vettek részt.


"Mind a négy pályázó dolgozatában kiváló és értékes javaslatokat tett a kulturális intézmény működésére és fejlesztésére. Gratulálunk a résztvevőknek a versenyvizsga megvédése során nyújtott teljesítményéért is, ugyanakkor Kovács-Pistuka Emőkének sok sikert kívánunk az intézmény vezetéséhez. A Szatmár Megyei Tanács továbbra is elkötelezett támogatója a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmóniának, hiszen a nemzetközileg is egy elismert intézmény igazi értéket képvisel a megyében" - olvasható a tájékoztatóban.



Kovács – Pistuka Emőke, a Dinu Lipatti Filharmónia leendő vezetője 2002-től ezen intézmény művészeként tevékenykedik, mint hegedűművész és I. hegedűs szólamvezető. Mindezek mellett a szatmárnémeti Aurel Pop Művészeti Líceum hegedűtanára is. Kovács – Pistuka Emőke a kolozsvári Sigismund Taduță Zeneművészeti Líceumban tanult, majd a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémián szerzett művészeti és pedagógiai oklevelet. Szakmai karrierje során tanított és előadóművészként aktivált a Kolozsvári Állami Magyar Operában, a kolozsvári Sigismund Toduță Zeneművészeti Líceumban, a mexikói Escuela Superior de Artes Yukatan felsőoktatási intézményben és a szintén mexikói Yukatan Szimfonikus Orquestra-ban. Számos mesterkurzuson vett részt az évek során Magyarországon, Németországban és Romániában egyaránt, számos kül- és belföldi zenekarral működött együtt, továbbá tagja a Consonatia és Diletto musicale kamarazenekaroknak, a FourEyer kvartettnek és a Quasi Cosi triónak egyaránt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: