2015-08-24 14:38:42• hírek • MTI

Megvan az új Winnetou

Albán színész, Nik Xhelilaj alakítja a címszereplő apacs törzsfőnököt az új, háromrészes televíziós változatban, amelynek forgatása a múlt héten kezdődött meg Horvátországban, az egykori Winnetou-filmek eredeti helyszínein.

Philipp Stölzl rendező vasárnap a Bild am Sonntag című lapban fedte fel a főhőst alakító színész személyét. Winnetou igaz barátját, Old Shatterhandet Wotan Wilke Möhring 48 éves német színész, a Tetthely című krimisorozat egyik főfelügyelője személyesíti meg az RTL televízió számára készülő, háromszor 90 perces produkcióban.

A rendező elmondása szerint nagyon sokáig kellett keresni a megfelelő főszereplőt, mert Winnetou "örök" megformálója, a 86 évesen júniusban elhunyt Pierre Brice francia színész igen magasra tette a mércét. A 32 éves albán színész elismerte, hogy a szerepre való felkészülés ellenére "csak sejtése" lehet arról, mekkora jelentősége van Németországban a történet újramegfilmesítésének és a szerepnek, amelyet alakít. Szerepel még a filmben Milan Perschel (Sam Hawkins), a mexikói Iazua Larios (Nso Csi), Jürgen Vogel (Rattler), Fahri Yardim, Matthias Matschke, sőt az idősebb Santer nevű fehér bandita szerepében feltűnik Mario Adorf is.

A Winnetou-történeteket a német irodalom legsikeresebb és leggyakrabban megfilmesített alkotásai között tartják számon, a regényekből világszerte mintegy 100 millió példányt adtak el. Az indiánkönyvek szerzője, az 1912-ben elhunyt Karl May minden idők legolvasottabb német szerzőjének számít. Az 1960-as években egész sor nyugatnémet Winnetou-film született, amelyeket még ma is sikerrel adnak le a német tv-csatornák.

A tervek szerint 2016 végén (karácsonykor) a képernyőre kerülő filmben mintegy 40 horvát színész és 5000 statiszta játszik. A trilógia - a Winnetou és Old Shatterhand, a Shatterhand, Winnetou és az Ezüsttó kincse, valamint a Winnetou halála című epizódok - jeleneteit ugyanott forgatják, ahol az ötven évvel korábbi sorozatot: Likában, Gorski Kotarban, a Velebit-hegységben és az Isztrián.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: