2019-04-06 06:19:48• hírek • Blikk.hu

Megvan az ítélet a vesztegetéssel vádolt zenész ügyében

Bűnösnek találta a bíróság Kökény Attilát. Az énekest hivatali vesztegetés bűntette miatt ítélték el első fokon pénteken. 

Az eljárás azért indult, mert a vád szerint többen külföldről hoztak be árukat, ruházati és egyéb vámköteles termékeket, ám a pénzügyőröket megvesztegetve nem fizették meg a kötelező vámot. Ehelyett az úgynevezett „zöld folyosón” zavartalanul áthaladva mentesültek a poggyászaik tényleges átvizsgálása alól. 

 

A vádirat szerint az egykori megasztáros 2014-ben felesége és egy ismerőse részére kért segítséget az egyik pénzügyőrtől, hogy Törökországból hazatérve ne kerüljön sor velük szemben vámeljárásra, azaz ne vizsgálják át csomagjaik tartalmát. Bár Kökény Attila mindvégig tagadta bűnösségét, a bíróság pénteken, a tárgyalás végén nem jogerősen 1 millió forintos pénzbüntetést szabott ki rá, amelyet részletekben, minden hónap 15-éig köteles megfizetni – tudta meg a Blikk. Amennyiben ennek nem tesz eleget, a büntetést fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

 

A történet folytatásáért kattintson a Blikk.hu oldalra!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: