2012-05-26 14:00:39• hírek • Kocsis Zoltán

Fúvószene, mazsorettek, sör – megkezdődtek a XVI. Városnapok

Egy év várakozás után, mondá az Október 25 téren felállított színpadon a műsorvezető, ismét elérkeztek a Szatmárnémeti Városnapok. Zene, tánc, kézművesek vására és bemutatója, sör, sült hús minden mennyiségben várja az érdeklődőket szombat és vasárnap délután.

A megnyitón természetesen jelen voltak a megye legfontosabb politikusai. Tiszteletét tette többek között Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere, Ovidiu Silaghi közlekedésügyi és Eduard Hellvig vidékfejlesztési és turisztikai miniszter, továbbá Günthner Tibor szenátor és Erdei István parlamenti képviselő is.

Mivel Ilyés korábban megkérte a politikusokat, hogy a városnapokat nem használják fel kampánycélokra, ezért ő maga is lemondott a megnyitó beszédéről.

A politikusok nyitóbeszédeinek helyét a mezőpetri, kaplonyi és a Gyermekek Palotájának tagjaiból alkotott fúvószenekar vette át, Mircea Cacu vezetésével. A rezesbanda pörgős és erőteljes dallamait a modern popzene váltogatta: ekkor a figyelem a mazsorettekre irányult.

A 10-es számú Általános Iskola csöppségei többek között bemutatták azt a koreográfiát, amivel idén a második helyen végeztek az országos bajnokságon. Az elemi iskolások megosztották a teret illetve a szép számú közönség figyelmét a Margittáról érkező kamaszlányokkal. Az Octavian Goga Nemzeti Kollégium táncosai előbb a legendás Queen rockegyüttes 1977-ben írt We Will Rock You örökzöldjének átiratának koreográfiájára mutatták be tudásukat, de felcsendült többek között a román férfi rögbi válogatott himnusza is.

A folytatásban a Gyermekek Palotájának és a Művészeti Iskola tanulói léptek színpadra, megmutatni a városnak-világnak tehetségüket. Utánuk ismert helyi együttesek, mint a 4Eever és a Black River Blues Band lépett színpadra, a zenei paletta pedig a folktól a blueson át a rockig terjed.

A délután főműsorszáma, a szépségkirálynő-választás 17.30-tól kezdődik, majd a sztároké lesz a terep. Jön Kováts Vera és Tarány Tamás, majd Ellie White, a Vunk, végezetül pedig a tűzijáték után a Cargóval ünnepelhetjük meg az Olimpia labdarúgócsapatának 90. születésnapját.

Akit pedig nem csak a buli és a zene érdekel, az tehet egy sétát a Coposu sétányon illetve a Szamos áruházzal szembeni „gödörben": Romániából, Erdélyből és Magyarországról érkezett kézművesek, fazekasok, üvegművesek, fafaragók - és még sorolhatnánk - mutatják be tehetségüket és kínálják eladásra portékáikat.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: