2018-06-02 16:36:16• hírek • Oszkó Viktória

Megvan az idei Májuskirály és Tavaszkirálynő

Ezúttal hat általános iskola vett részt szombat délelőtt a Kossuth-kertben szervezett Tavaszkirálynő és Májuskirály választáson, köztük a a Pusztaradóci Általános Iskola, a Halmi Általános Iskola, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, a Mircea Eliade Iskola, valamint a Balcesu Petőfi Általános Iskola.

Idén is elmaradhatatlan próbatételek voltak a kötélhúzás, a helyesírással kapcsolatos vetélkedő, a zsákbanfutás, a szerelemvallás, hogy éppen csak néhányat említsünk a feladatok közül. A csapatok finom bográcsos ételeket is főztek, a zsűrinek igazi kihívás volt eldönteni, melyik társaság készítette a legjobb ebédet.



Eközben baráti társaságok is bográcsos ételt készítettek, a Borókagyökér Kulturális Egyesületnél kézműveskedni lehett, ráadásul népi gyermekjátékokkal is készültek a kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Az Aranykapu Kluturális Egyesület játszókerttel és gyermekeknek szánt kézműves vásárral várta az érdeklődőket.  Mesterségbemutatóval, borszigettel, gyermekutcával és sakkversennyel is kedveskedtek a szervezők a kilátogató családoknak.


Persze finomságokban sem szenved hiányt az, aki tesz egy sétát a platánok alatt, szatmári ízek kavalkádja közül választhat bárki, aki megéhezik, a Bogdándi Hagyományőrzők csapata, a Sárközújlaki Református Nőszövetség, a Mezőpetri és a Kálmándi Nőszövetség tagjai is mind-mind azon dolgoznak, hogy házias ízekkel, ínycsiklandó finomságokkal szolgálják ki a szórakozókat. Persze a jó strudlinak, vagy a fagyival töltött kürtőskalácsnak ára is van: hosszú percekig tartó sorbanállás. Állítjuk: megéri!



A Májuskirály Huszti Márk lett, első lovagja Sebcsi Máté Péter, második lovagja pedig Haiduc Denis. A Tavaszkirálynői címet Fehér Anna viselheti egy éven át, első udvarhölgye Boros Noémi, második udvarhölgye Munkácsi Bettina lett.


A Családi Hétvégének messze még a vége, holnap is izgalmas programokkal, a nap zárásaként pedig szuper koncertekkel csábítják a szórakozni vágyókat a Kossuth-kertben felállított színpad elé. Rövid programáttekintés a holnapi napról: 

 

Június 3., vasárnap


A gyermeknapi programok szervezői a Szatmárnémeti RMDSZ Nőszervezet és a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés.


10.15 – Gyülekező a Szatmárnémeti Északi Színház előtt, ahol meglepetéssel várják a kicsiket. Utána felvonulás indul a Kossuth-kertig, közben fellép a kaplonyi fúvószenekar, a Szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola mazsorett csoportja, illetve a Brighella Bábszínház gólyalábasai varázsolják még színesebbé a programot.


11.00 – Buborékparádé, ami idén újdonságnak számít. A gyerekek és a szülők a Kossuth-kertben a kis színpadnál gyülekeznek majd, ahol buborékfújokat kapnak, hogy együtt töltsék meg a parkot illatos, színes szappanbuborékokkal.


11.15 – Miska mesék. A felsőörsi Bárókert Bábszínház előadása
12.00 – Gyermek ki mit tud?
14.00 – Országos versenyeken helyezést elért magyar elemi osztályosok díjazása
15.30 – Kispárna mesezenekar gyermek koncertje
17.00 – 100 Folk Celsius koncert (HU)
18.30 – Animal Cannibals koncert (HU)
20.30 – The Biebers koncert (HU)

 

Az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében


10.00-21.00: Kézműves kiállítás és vásár

10.00-20.00: Nagymamáink konyhaművészete. Szatmári ízek, szatmári konyhák: Bogdándi Hagyományőrzők csapata, Sárközújlaki Református Nőszövetség, Mezőpetri és Kálmándi nőszövetség tagjai.

12.00-17.00: "Nyitva van az Aranykapu... – Hagyományos kézműves mesterségek oktatása gyerekeknek"

12.00-19.00: Aranykapu Népi Játszókert – helyszín: Aranykapu Sziget

12.00-18.00: Gyerekek kézműves vására  – helyszín: Aranykapu Sziget


 

A Borókagyökér Egyesület szervezésében


11.00-20.00: Alkossunk -Borókás kézműves műhelyek  nem csak gyerekeknek. 
10.00-20.00: Játszunk együtt -népi gyerekjátékok piciknek és nagyoknak

 

Állandó programok:

Kézműves vásár és mesterségbemutató, Könyvutca, Borsziget, Gyermekprogramok, ügyességi játékok, Bábszínház, Kutyakiképző egyesület programjai, Gyermekutca, Sakk verseny és Aikido bemutató. Az RMDSZ Barátság Klub programjai: bográcsos főzés, fánk sütés, csigatészta készítés, horgolás.



Szervezők:Szatmárnémeti RMDSZ, Ady Endre Társaság, Identitas Alapítvány és a MIK.


Társszervezők: Aranykapu Kulturális Egyesület, Borókagyökér Egyesület, Szatmárnémeti RMDSZ Nőszervezete és a Barátság Klub.


A rendezvény támogatói: Szatmárnémeti Város Tanács, Szatmár Megyei Tanács, Communitas Alapítvány, Bethlen Gábor Alap, Nemzeti Együttműködési Alap, Csiki Sör, Erlux Kft, Yoda Service Kft és a Promocraft Yellow Kft.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: