2009-09-14 14:12:28• hírek • Szatmar.ro

Megvan az első vereség is

A VSK kézi-csapata Bákóban tíz pontos vereséget szenvedett.

Az első fordulóban, Brassóban aratott két gólos győzelem után az élvonalba történelme során először feljutott Szatmárnémeti VSK férfi kézilabda csapata a második fordulóban kiütéses, 37-27-es vereséget szenvedett a bákói Stiinta Dedeman otthonában.

Pedig az első félidőben nem úgy nézett ki a dolog, hogy ebből nagy zakó lesz, az újonc tartotta a lépést a tavalyi negyedikkel, akik a 14-13 után csak remek hajrájukkal léptek meg 17-14-re a szünet előtt.

A második félidő derekán azonban egy öt perces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy 23-18-ról a hazaiak 29-18-ra növeljék előnyüket, így a végén a VSK-nak csak az maradt a feladata, hogy elkerülje az ennél is nagyobb vereséget. A találkozó, melyen Birtalan két, Savlovschi pedig egy büntetőt vétett, végül 37-27-es hazai győzelemmel ért véget.

„Leszámítva azt az ötperces hullámvölgyet, a csapat jól játszott, a fiúk betartották a taktikai utasításokat is" - mondta Istrate másodedző, aki kiemelte Teremi kapus teljesítményét, a hálóőr 21 lövést hárított, köztük egy hétméterest.

A gárda a harmadik fordulóban, szeptember 25.-én hazai pályán fogadja majd a Dinamót, 18 órai kezdetettel.


Nemzeti Liga, 2. forduló
Bákói Ştiinţa Dedeman-Szatmárnémeti VSK 37-27 (17-14)
A gólszerzők: Nagy 6, Birtalan 5 (1x7), Bursacs 4, Surducan 3, Savlovschi 3, Oláh 2, Mateş 2, Alisie 2
Játszott még: Teremi, Pereverzia (kapusok), Varga, Ciornohuz, Ardelean.


Ami az egyesület kosárlabda-csapatát illeti, a lányok a hétvégén Craiován léptek pályára felkészülési mérkőzéseken: kétszer a helyi csapat, egyszer pedig az Alexandria ellen.
„Meg vagyunk elégedve a csapattal, jól haladunk a felkészülésben, a játékon még lehet csiszolni, hiszen csak egy hónap múlva kezdődik a bajnokság. Ezen a három találkozón például csak egyfajta támadást és egyfajta védekezést gyakoroltunk. Claudia Pop kisebb sérülés miatt ezen a tornán nem szerepelt, de így láthattuk, hogyan játszik nélküle a csapat. Korábban Graham esetében mérhettük ezt fel" -értékelt Éles Péter menedzser.

A csapat csütörtökön a Craiova ellen lép pályára, a pénteki program viszont még kérdéses: amennyiben az Alexandria elfogadja a meghívást, akkor ő lesz az ellenfél, amennyiben nem, akkor ismételten a Craiova.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: