2009-04-03 14:04:07• hírek • Parajdi Andrea

Megvan a tíz legjobb ötlet

Míg tavaly tizenöt, idén már csak tíz projekt vehet részt az Ötletbörze vállalkozói játék döntőjén. A szakzsűri nevesítette a legjobbakat.

A hatodik alkalommal megszervezett Ötletbörzén ebben az évben 45 vállalkozói projektet készítettek el. A diákok az elmúlt hónapok alatt felkészítőkre jártak, ahol sikeres vállalkozóktól kaphattak tanácsokat az ötletek üzleti tervének kidolgozásához.

Idén a szervezők, a Hans Linder Alapítvány munkatársai kisebb változtatásokat eszközöltek a verseny menetén. Míg a korábbi években 15 csapatnak adtak lehetőséget, hogy bemutatkozzanak idén már csak 10 projekt kerülhetett be a döntőbe, amelyet április 29-én, az Opel Chevrolet West Autószalonban tartanak meg.

A tíz döntősre idén valóban nagy kaland vár, ugyanis mindnyájan elutazhatnak egy egyhetes táborba, ahol a diákok egy számítógép-vezérlésű szimulátoron próbálhatják ki vállalkozói képességeiket. Mivel a zsűrinek valóban nehéz dolga volt, nyolc olyan csapatot is nevesített, akik részt vehetnek a döntőn azonban, más nyereményekért szállhatnak versenybe.

A döntősök listáját április 3-án, hozták nyilvánosságra. Az alábbiakban a legjobb 10 csapat neve, és az ötleteik olvashatók:

1.After School Generation - egy iskolaidő utáni központ, ahol szintén nevelő célzatú foglalkozásokban lehetne része a diákonak

2.Ferenczi's - Divattervezés

3.Fulger - Egzotikus állatok tenyésztése és forgalmazása (tarantula)

4.Miraj - Fesztiválok szervezése

5.No Gravity -Extrém sportoknak megfelelő sportpályák létrehozása

6.Paper Maniacs - Lebomló papírzacskók előállítása

7.Student+ -Különböző kartondobozok gyártása és forgalmazása

8.T-Design - Falfestmények készítése

9.Team Extreme - Cseh stílusú söröző

10.Venom - Vipera méreg begyűjtése, és értékesítése

A zsűri kiválasztotta az Ötletbörze verseny legjobb projektjeit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: