2011-06-27 09:17:15• hírek • MTI

Megvan a tettes

Őrizetbe vettek egy személyt, akit Gyergyóalfalu polgármesterének, Csala Zsoltnak a meggyilkolásával gyanúsítanak - közölte a román legfőbb ügyészség.

Marius Iacob, a román legfőbb ügyészség kriminalisztikai részlegének vezetője elmondta, hogy a gyanúsított ellen bűnvádi eljárást indítottak. A 31 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy április 22-én három puskalövéssel végzett a többségében magyarok lakta Hargita megyében lévő község 42 éves polgármesterével.

Csala Zsoltot hétvégi házában lőtték le. A hatóságok most vették őrizetbe az első gyanúsítottat, aki az ügyész szerint beismerte tettét, és megmutatta a nyomozóhatóságnak, hova rejtette el a vadászfegyvert, amivel lelőtte az elöljárót.
A gyanúsított ellen emberölés minősített esete és a fegyvertartásra vonatkozó jogszabályok áthágása miatt indul bűnvádi eljárás.

A román média szerint a gyanúsított közeli barátja volt a polgármesternek. A 31 éves férfi vallomása szerint szexuális viszony is volt köztük, a polgármester  többször zaklatta őt, és ezért haragudott rá. Emellett a gyanúsítottnak és az áldozatnak egy telek miatt is vitája volt. Az ügyész csak annyit közölt, hogy a gyilkosságnak szexuális és vagyoni indítéka volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: