2017-06-30 11:43:58• hírek • Szatmár.ro

Megvan a pénz a harmadik híd felépítésére! FRISSÍTVE: A miniszter aláírta a támogatás kiutalását!

Sevil Shhaideh regionális fejlesztési miniszter pénteken írta alá a 81 millió lejes támogatás kiutalásáról szóló határozatot.

FRISSÍTVE:

Sevil Shhaideh regionális fejlesztési miniszter pénteken aláírta a PNDL-projektet: Szatmárnémeti 81 millió lejt kap a harmadik híd megépítésére!

"27 éve várunk mi, szatmáriak a harmadik Szamos híd megépítésére. Sokszor és sokan ígérgettek ezzel kapcsolatban az elmúlt évek során, mi viszont a tettek mezejére léptünk. Örömmel jelenthetem be, hogy Sevil Shhaideh fejlesztési miniszter asszony ma aláírta a miniszteri rendeletet, melynek értelmében a beruházás 81 millió lejes kormánytámogatásban részesül" - ítja Facebook-oldalán a polgármester.

__________________________________

Péntek déli sajtótájékoztatóján Kereskényi Gábor polgármester és Magyar Lóránd parlamenti képviselő együtt jelentették be: a harmadik Szamos-híd megépítésére kért 81 millió lejes támogatás kiutalásával kapcsolatos dokumentáción minden aláírás szerepel, már csak a regionális fejlesztési miniszter kell szignózza. Erre pedig a pénteki nap folyamán vagy hétfőn kerül majd sor  - Sevil Shhaideh ígérete szerint.

A polgármester elmondta: július 30-ig elkészül a híd műszaki terve, ezen nagy erőkkel dolgozik a munkát elnyert kolozsvári cég. Miután ez megvan, kezdődhet annak a hét Strand utcai ingatlannak a kisajátítása, amire feltétlenül szükség van a hídépítéshez. A híd egyébként a Strand utcából indul és a 17-es lakónegyedbe érkezik.

"Július 10. és 15. között egy látványtervet is bemutatunk a sajtó képviselőinek a hídról" - ígérte a polgármester.

Magyar Lóránd parlamenti képviselő emlékeztetett: jó úton halad Szatmárnémeti elkerülőútjának a megépítése is, egyúttal gratulált a polgármesternek az elért sikerhez, amire a szatmáriak már 27 éve várnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: