2014-07-01 17:13:26• hírek • Szatmár.ro

Megvan a nyolcadikosok képességvizsgájának végleges eredménye

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség kedden hozta nyilvánosságra a képességvizsga végleges eredményeit.

Június 27-én függesztették ki a nyolcadik osztályos diákok számára megszervezett képességvizsga eredményeit. Az első adatok szerint a vizsgára beiratkozott 2802 tanulóból 2693 vett részt a képességfelmérőn, közülük pedig 1762 diáknak sikerült átmenő, azaz 5-ös feletti jegyet szereznie. Ekkor 65,42 százalékos volt a sikerességi arány.

Ezen a napon viszont többen is jelezték: nem elégedettek a valamelyik tantárgyból kapott jeggyel, ez pedig némileg változtatott az eredményeken. 198 személy fellebbezett ugyanis, 138-an a románból, 4-en az anyanyelvből, 56-an pedig a matematika vizsgán kapott jeggyel voltak elégedettlenek.

Július 1-jén, pénteken aztán nyilvánosságra hozták a képességvizsga végleges eredményeit. Mint kiderült, a fellebbezések többsége nem volt megalapozott, 120 esetben megmaradt a dolgozatra eredetileg kapott jegy. Emeltek viszont 68 esetben az osztályzaton, tízen pedig bosszankodhattak az új eredmények kihirdetésekor, ugyanis az újrajavított dolgozatukra kisebb jegyet kaptak, mint eredetileg. Ennek értelmében 65,42-ről 65,47-re nőtt a sikerességi arány.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: