2016-07-17 13:04:44• hírek • MTI, Hirado.hu

Megvan a következő Oscar időpontja

Ismertették a 89. Oscar-szezon menetrendjét. Az díjakról szavazó amerikai filmakadémia a Saul fia alkotóit is meghívta soraiba.

Február 26-án lesz a jövő évi Oscar-gála - jelentette be a díjat odaítélő amerikai filmakadémia, a 89. Oscar-szezon menetrendjét ismertetve.

A 6200 tagot számláló testület január 5. és 13. között fog szavazni a jelöltekről, akiknek névsorát január 24-én hozzák nyilvánosságra.

A jelöltek számára rendezett hagyományos ünnepi ebédet február 6-án tartják, és a győztesekről február 13. és 21. között döntenek. A Governors Awards-gála, amelyet a filmakadémia tiszteletbeli díjainak kitüntetettjei számára rendeznek, november 12-én lesz.

A 89. Oscar-gálának a Los Angeles-i Dolby Színház ad otthont. A február 26-i ceremóniát több mint 225 országban fogják közvetíteni.

Az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) mindössze egy nappal azután hozta nyilvánosságra a 2017-es Oscar-gála időpontját, hogy bejelentette, 683 új tagot hívott meg soraiba, akiknek 46 százaléka nő, 41 százaléka kisebbségi és összesen 59 országot képviselnek.

A meghívottak között vannak a Saul fia című Oscar-díjas magyar film alkotói is: Nemes Jeles László rendező-forgatókönyvíró, Zányi Tamás hangmérnök, Clara Royer forgatókönyvíró, valamint Erdély Mátyás operatőr.

A testület évek óta igyekszik a főként fehér férfiakból álló tagságát sokszínűbbé tenni. A filmakadémia tagsága hosszú ideje vita tárgya Hollywoodban. Idén januárban ismét komoly feszültséget okozott, hogy már második éve csak fehér színészek kaptak Oscar-jelölést a színészi kategóriákban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: