2011-01-21 15:15:05• hírek • Szatmár.ro

Megvan a boncolás eredménye

Megszületett a boncolás eredménye: a kedden elhunyt kismama halálát gennyes agyhártyagyulladás okozta.

Még január 14-én utalták be a nagykárolyi kórházba a 35 éves C. Floricát, hogy császármetszéssel megszülethessen első gyermeket. A nő azonban egyik óráról a másikra rosszabbul érezte magát, majd hamarosan kómába esett. Nem sokkal később átszállították a Szatmár Megyei Kórházba, itt megszületett gyermeke: egy egészséges kislány.

Az asszony állapota azonban ezután sem javult, a szatmári orvosok számtalan vizsgálatot elvégeztek, hogy megtudják mi okozza a kómát, a lázas állapotot és a görcsös rángásokat.

Mivel a nőt, néhány nappal korábban antibiotikumokkal kezelték, így az első vizsgálatok nem mutatták, hogy mi történt vele. Január 18-án már annyira súlyos volt az állapota, hogy a szakemberek felvették a kapcsolatot a kolozsvári járványklinikával - ide kellett volna átszállítsák még kedden, az anyuka azonban a mentőben elhunyt.
A boncolást csütörtökön végezték el, az eredményekre pedig péntekig kellett várni: a kismama halálát gennyes agyhártyagyulladás okozta. Az asszony hozzátartozói a tragédiát követően nem tettek feljelentést egyik kórház orvosa ellen sem.


A Szatmár Megyei Kórház épülete
A Szatmár Megyei Kórház épülete


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: