2012-09-20 16:02:18• hírek • Kocsis Zoltán

Megvan a VSK új elnöke, Kereskényi mégsem fordít teljesen hátat

Szatmárnémeti Városi Tanácsa csütörtöki rendkívüli ülésén egyhangúlag megszavazta, hogy Valentin Neagu lesz a Szatmárnémeti Sportklub következő elnöke. Az új vezető újabb szakosztállyal kívánja bővíteni a klub tevékenységét. Eldőlt az is, hogy Kereskényi Gábor nem fordít teljesen hátat a klubnak.

Fógel László klubelnök, Kereskényi Gábor, az igazgatótanács elnöke és Magyar Lóránd igazgatósági tag az elmúlt héten nyújtotta be tisztségéből való lemondását. A csütörtöki tanácsülésen Fógel ezt megerősítette, Kereskényi és Magyar viszont jelezte: részt kíván venni az igazgatótanács munkájában. Ennek következtében a tanács megszavazta, hogy rajtuk kívül Marcela Papici alpolgármester, Ioan Ardelean és Fanea Dumitru tanácsosok, Gheorghe Istrauan, az UNIO Sportklub elnöke, Adrian Pricop, az ADEP Klub elnöke, Ionel Pacurariu, a Sportlíceum igazgatója valamint Ionel Iluti alkotja majd a VSK igazgatótanácsát.

„Tárgyaltunk az RMDSZ-frakción belül és arra a következtetésre jutottunk, hogy részt kell vennünk a klub működésében, hisz annak idején mi hívtuk életre. Nem engedhetjük, hogy mások arassák le a babérokat. Két taggal képviseltetjük magunkat az igazgatótanácsba, ez már biztosít számunkra némi súlyt", indokolta döntését a tanácsülés után Kereskényi. A tanácsos hozzátette, hogy egyelőre csak december végéig vállalja a feladatot, „addig ugyanis kiderül, milyen a város vezetésének a hozzáállása a klubhoz", tette hozzá.

Valeriu NeaguA döntéshozó testület egyhangúlag azt is megszavazta, hogy Valeriu Neagu lesz a VSK új elnöke. Megbízatása egyelőre hat hónapra szól. „Első lépésként szeretném felmérni az előző vezetőség tevékenységét. Céljaim között szerepel egy szakosztályok létrehozása, új sportpályák, sportolási lehetőségek kialakítása", jelentette ki rövidke kortesbeszédében az igen megilletődött Neagu.

Az új elnök a Ion I.C. Bratianu Szakközépiskola (egykori CFR-iskola) aligazgatója, tornatanár. Marcela Papici ülés utáni nyilatkozatában elmondta: Neagut remek eredményei jogosítják fel erre a tisztségre. Az alpolgármester megerősítette azt a sajtóértesülést, hogy röplabda-szakosztállyal kívánják bővíteni VSK tevékenységét, cáfolta azonban, hogy a kézilabdacsapatot meg kívánnák szüntetni.

A rendkívüli tanácsülés másik napirendi pontja annak a bizottságnak az összetétele volt, amely az ipari parkban található területek esetleges koncessziójáról hivatott dönteni. Az öt tagú bizottságban Fógel László képviseli majd az RMDSZ-et. Ezzel kapcsolatban Papici elmondta, hogy jelenleg két terület iránt mutatkozik érdeklődés, ezért volt sürgős, hogy minél gyorsabban megalakuljon az új bizottság.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: