2019-09-10 06:21:22• hírek • Kocsis Zoltán / Erdelysport.hu

Megvan a VSK első orosz igazolása

Fotó: Julija Gladkova Instagram
Fotó: Julija Gladkova Instagram

Még két játékossal tárgyalunk, mondta Florin Muresan, a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának szakosztályvezetője múlt hét elején, amikor a tavalyi szezon ezüstérmese elkezdte a felkészülést a 2019-2020-as szezonra. Nos, alig egy héttel később be is jelentették az egyik igazolást. Nem is akármilyen igazolást: Szatmárnémetiben folytatja ugyanis pályafutását a spanyol élvonal egyik legponterősebb játékosa, Julia Gladkova.

A 25 éves orosz hölgy Kurszk városában született, öt évet húzott le a Szpartak Moszkvában, majd egyet Szlovákiában, így került a spanyol Embutidos Pajariel Bembibre PDM csapatához. Ahol a tavalyi idényben meccsenként átlagban 15,2 pontot szerzett – ezzel a hispán élvonal ötödik legeredményesebb játékosa lett.
 

A 185 centiméteres Gladkova a VSK történelmének első orosz játékosa, jegyzi meg a klub közleménye.  Felpörögtek az események tehát a VSK háza táján, hisz az U16-os válogatott Anisia Croitoru (Nagyvárad), valamint a hazatérő Szmutku Renáta (Brassó) után Gladkova már a harmadik igazolás az elmúlt bő másfél hét alatt.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: