2012-11-01 09:44:42• hírek • Kocsis Zoltán

Megvan a VSK első Európa Kupa-győzelme, Orosz segítséggel

Szerda este megszerezte fennállása első győzelmét a FIBA Európa Kupában a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata. Dan Fleseriu együttese 57-46 arányú győzelmet aratott a dán bajnokság legutóbbi két kiírásának győztese, a SISU Gentofte otthonában. A második negyed gyaníthatóan negatívrekordot állított fel a sorozat történelmében.

A szatmáriak az Orosz, Szlimák, Whittington, Parau, Freeman felállásban kezdték a meccset és a hazaik kosarára Andrea egy triplával válaszolt. Noha a SISU egy adott pillanatban 12-7-re is ellépett, az első negyed kiegyenlített volt, a dánok csak az utolsó pillanatokban távolodtak el 18-14-re.

A második negyed vélhetően negatívrekordot állított fel a sorozat történelmében. A tíz perc alatt kilenc pontot szerzett a két együttes, szerencsére ebből Freeman, Orosz és Whittington két-két pontot vállalt be. A játékrészt 6-3 arányban a VSK nyerte, összesítésben pedig 21-20-ra felzárkózott.

A harmadik negyedben egy dán találatra Szlimák válaszolt, majd Orosz sorozata kezdődött: a szatmári lány nyolc pontot szerzett, minek következtében a VSK 30-29-re átvette a vezetést. És már nem is engedte ki! A játékrész végéig ugyanis további kilenc pontot dobtak, amire a Gentofte csak eggyel tudott válaszolni.

A negyedik negyed 41-32-es VSK-vezetéssel kezdődött, öt perccel a vége előtt pedig Szlimák tripláját követően már 51-36-re növelte előnyét. Noha a 15 pontos fórt nem tudta megtartani csapat, összességében 57-46 arányú magabiztos győzelmet aratott.

A Montpellier elleni múlt heti vereség után megvan tehát a VSK első győzelme a második számú európai kupasorozatban, mindezt a második meccsén. A siker egyik letéteményese a 22 pontig jutó Orosz, ám oroszlánrészt vállalt a győzelemből Szlimák is, aki 18 ponttal terhelte meg a hazaiak kosarát. A következő fordulóban, jövő héten, a Sportklub ahhoz a Csevakat Vologdához utazik, amely szerda este 87-76-os vereséget szenvedett a Montpellier otthonában.

Addig azonban egy kőkemény meccs vár a lányokra a román bajnokságban: szombaton azt az Aradot fogadják, amely egyedüliként még veretlen a mezőnyben, legutóbb épp a címvédő Targovistét győzték le.

FIBA Európa Kupa, második csoportkör:
SISU Gentofte - Szatmárnémeti VSK 46-57
A VSK pontszerzői:
Orosz 22, Szlimák 18, Parau 5, Freeman 4, Ivan 4, Kovacsevics 2, Whittington 2

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: