2011-02-05 13:29:18• hírek • Szatmar.ro

Csak a kötelezőt nyújtották a lányok

Kissé szokatlan időben, szombaton délben fogadta a Szatmárnémeti VSK csapata a Bukaresti Olimpia együttesét a női kosárlabda-bajnokság rájátszásának keretein belül. Az éllovas szatmáriak nem kápráztatták el a közönségüket, kissé dekoncentráltaknak tűntek a lányok, ám így is magabiztosan verték meg 76-60 arányban a fővárosi csikócsapatot.

A találkozót az eredeti versenyprogram szerint csak a 9. fordulóban rendezték volna, ám mivel az Olimpia nyolc játékosa is Szatmárnémetiben edzőtáborozott az előző héten a román U18-as és U-20-as válogatott színeiben, így a klub vezetői úgy döntöttek, egy hosszú utat megspórolandó most játsszák le a VSK elleni bajnokit. A bukaresti gárdát remekül jellemzi, hogy legidősebb játékosa Andra Ionescu még nem töltötte be a 23. életévét, míg például az ezúttal is sokat a pályán töltő Sonia Ursu mindössze 17 éves, a csapatot jól mozgató Andra Cursaru pedig 18 esztendős.

Ennek (is) köszöntően kezdte toronymagas favoritként a találkozót a VSK és ez meg is látszott a szatmári lányokon: főleg a befejezéseknél sokszor dekoncentráltaknak tűntek, ami lehetővé tette az Olimpiának, hogy 6-4-nél átvegye a vezetést. Ezt az érzést azonban sokáig nem élvezhették a vendégek, mivel 11-10-re már a hazaiak vezettek és már nem is engedték ki az előnyt a kezükből. Az első negyedet 21-14 arányban nyerte Dan Fleseriu csapata, a másodikban pedig a két együttes majdnem lemásolta az első játékrész eredményét, azzal a különbséggel, hogy a VSK eggyel több pontot szerzett, mint az első tíz percben.

Ez volt mellesleg a VSK legjobb időszaka, ennek köszönhetően 43-28-a hazai vezetéssel kezdődött a második félidő. Ekkor már a védekezésbe tevődött át a koncentráció hiánya, amit kihasználva a bukarestiek 19 pontot dobtak a harmadik negyedben (a VSK csak kettővel többet), sőt, az utolsó játékrészt 13-12 arányban meg is nyerték a vendégek. Ezzel együtt azonban a VSK győzelme egy percig sem forgott veszélyben és ha a vártnál kissé „szorosabban is", de 76-60 arányban nyerni tudtak.

Míg a vendégeknél Cursaru és Bigica játéka emelkedett ki, addig a hazaiaknak elsősorban Orosz Andrea, Lori Björk és Amra Mehmedic dicsérhető. Azzal azonban remélhetően mindannyian tisztában vannak, hogy kedden (17.00) a Temesvár ellen ennél jóval több kell majd.

Szatmárnémeti VSK - Buakeresti Olimpia 76-60
A VSK pontszerzői:
Björk 16, Orosz 15, Teilane 12, Mehmedic 11, Drake 10, Pop 7, Baluta 5

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: