2011-02-08 19:59:36• hírek • Szatmar.ro

Megvan a Temesvár skalpja is

A román női kosárlabda bajnokság rájátszásának ötödik fordulójában a Szatmárnémeti VSK csapata 74-50 arányban legyőzte a Temesvárt és ezzel megszerezte hatodik győzelmét is. Igen, nem tévedés, nem e sírok írója felejtett el számolni, ám a szatmáriak szombaton a kilencedik fordulóból előrehozott meccsen legyőzték (76-60) a Bukaresti Olimpiát is.

A jelentős különbségű végeredmény ellenére nem indult éppen gyaloggaloppként a találkozó, mivel a bánságiak sokáig igen jól tartották magukat: az első negyed után 19-15, a második után pedig 32-24 volt a hazaiak előnye. A szatmáriak elsősorban védekezésben tűntek engedékenyebbeknek, mint máskor, ennek is volt köszönhetőn, hogy nem tudtak komolyan elszakadni a vendégektől.

A nagyszünet után aztán ez változott kissé, ráadásul támadásban is hatékonyabbá vált a VSK, így ezt a negyedet 23-12-re hozták a szatmáriak, aminek köszönhetően meg is léptek 55-36 arányban. Az utolsó játékrészben már a juniorok is szerepet kaptak, ennek ellenére is szinte lemásolta a hazai gárda az első tíz perc teljesítményét, így végül 74-50 arányú győzelmet aratott.


Ismét sima volt: a VSK magabiztosan győzte le a Temesvárt
Ismét sima volt: a VSK magabiztosan győzte le a Temesvárt


A Temesvár elleni győzelem után a VSK-ra egy igazi déli kalandtúra vár, mivel szombaton a rájátszás hatodik fordulójában a Bukaresti Rapid otthonában lép pályára, majd szerdán a Román Kupa keretein belül Alexandriába látogat Dan Fleseriu együttese. Ez utóbbi meccset a televízió élőben közvetíti.

Szatmárnémeti VSK - Temesvár 74-50
A szatmári pontszerzők:
Pop 16 pont, Orosz 12, Björk 10, Drake 10, Mehmedic 7, Teilane 7, Baluta 6, Giurgiu 3, Dunca 2, Nagy 1

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: