2008-12-15 17:44:32• hírek • Parajdi Andrea

Megvalósulhat a privatizálás

Már régóta tervbe vette a Megyei Tanács, hogy magánkézbe adja a hozzá tartozó Megyei Utak Rt.-t, hiszen a vállalat a privatizálás révén kihúzható a csőd közeli állapotból. A magánosítás ezidáig akadályokba ütközött.

A Megyei Utak Rt. költségvetési gondjai, egy új törvény bevezetését követően kezdtek körvonalazódni. A kétezres évek elején életbe lépett rendelet, szigorúan meghatározta, hogy a megyei utak javításával, licit lebonyolítása nélkül, egyetlen céget sem lehet megbízni. A kialakult versenyhelyzet azonban, rendszerint a Megyei Utak Rt. alulmaradását eredményezte.

A megyei tanácsosok egyetértettek abban, hogy vállalat talpra állítása a magánosításban keresendő. A privatizálás kapcsán felértékelték a Megyei Utak Rt. tulajdonában lévő épületeket, viszont a magánkézre adást gátolja az, hogy két-három ingatlannak még mindig tisztázatlan a jogi helyzete.

-Úgy döntöttünk, hogy azok az ingatlanok, amelyek telekkönyvezve vannak, továbbra is a Megyei Utak Rt. tulajdonában maradnak, viszont minden tisztázatlan helyzetben lévő épület, vissza kerül a Megyei Tanácshoz. Ez a probléma továbbra nem fogja megakadályozni az útvállalat privatizációs eljárását - tájékoztatott Csehi Árpád, megyei tanácselnök, a hétfői tanácsülést követőn.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: