2015-02-24 14:10:04• hírek • Szatmár.ro

Mi legyen az új központ rendezvényterével?

A polgármester szeretné tudni a lakosság véleményét: mihez lehetne kezdeni a Gödörrel?

Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere kedden délben megtartott sajtótájákoztatóján tette fel a kérdést: a lakosság szerint mihez kellene kezdeni a felújított, ám azóta egyre rosszabb állapotban levő új városközponttal? Át kellene alakítani vagy ragaszkodni kellene hozzá és folyamatosan javítgatni?

A polgármester szavaiból arra lehet következtetni, hogy ő inkább Szatmárnémeti új városközpontjának az átalakítása mellett lenne.

"Ki kell találnunk, hogy mi legyen a gödörrel... Nem tarthatunk hetente rágcsálóírtást: a fa-borítás alatt egerek-patkányok tanyáznak. Az eltört deszkákat is nehéz pótolni - hozassunk minden évben deszkákat Brazíliából? Mert ha jól tudom, onnan hozták a faanyagot a felújításkor..." - mondta a polgármester.

A szatmári megyeközpont új főterének megújítására 2008-ban került sor és 3,8 millió euróba került - mondta Coica. Az akkor kialakított rendezvénytér népszerű a szatmáriak körében, az időjárás függvényében rengeteg szabadtéri eseményt bonyolítanak itt le évente. Emellett pedig délutánonként szülők és gyermekeik lepik el a "Gödröt", ahol rollerezni, szaladgálni, labdázni szoktak a gyerkőcök.

Ilyés Gyula a Facebookon reagált

A témában megjelent cikkekre, illetve Dorel Coica kijelentéseire Ilyés Gyula egykori polgármester Facebook-hozzászólásban reagált. Ebben kijelentette: az új városközpont megújítása nem 3,8 millió, hanem 1,7 millió euróba került. A burkolat olyan faanyagból készült, amely tartós és számos külső tér kialakításakor használatos, ráadásul Romániában is be lehet szerezni. Ilyés szerint a faanyag tartóssága a karbantartástól függ. 2012-ben be is volt tervezve egy átlakkozás, ami 2-3 ezer euróba került volna, de ezt az új városvezetés már nem végeztetette el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: