2018-01-17 13:39:17• hírek • Bede Emőke

Megvalósítható elképzelések a Károlyi úti gyalogosforgalom megoldására

Szatmárnémeti testvérvárosában, Rzeszówban így oldották meg a gyalogoskérdést.
Szatmárnémeti testvérvárosában, Rzeszówban így oldották meg a gyalogoskérdést.

A 2017-es év meglehetősen sok új változást hozott a Károlyi út életében, ezek az autósok és a gyalogosok körében is vegyes fogadtatásnak örvendtek.

 

A legnagyobb hatása annak a két körforgalomnak volt, melyekkel a Burgya-sarkot és Crinul kereszteződést tehermentesítették. Eltűntek a jelzőlámpák, helyettük megjelentek a sok autós számára mind a mai napig nagy fejtörést jelentő körforgalmak. A sofőrök mellett természetesen a gyalogosok is sokáig értetlenül álltak a kialakult helyzet mellett. Sokan a felszámolt gyalogátkelőkön szaladtak át az úton: vagy mert nem vették észre az erre vonatkozó információs táblát, vagy mert nem voltak hajlandóak elmenni a néhány méterrel távolabb kijelölt ideiglenes zebráig.
 

A Golescu híd lábánál található körforgalmat a Lidl megbízásából készítette el a kivitelező cég, és belátható távlatokon belül a Burgya-sarkon is véglegesíteni fogják a körforgalmat. Felvetődik a kérdés, miként közlekedhetnek majd biztonságosan a gyalogosok. A napokban számos elképzelés látott napvilágot, azonban ezek közül sok hamisnak bizonyult.
 

A téves információk eloszlatásának érdekében Maskulik Csaba városmenedzsert kerestük meg kérdéseinkkel. Amint arra Maskulik rávilágított, a Crinul kereszteződés esetében már valós tervekről beszélhetünk. Az elképzelések szerint egy földfeletti, köralakú gyalogosátkelőt alakítanak ki, ezt pedig egy már odaítélt európai uniós támogatás segítségével valósítják majd meg.
 

A Decebal-híd lábánál egyelőre hasonlóan konkrét tervekről még nem lehet nyilatkozni. A híd felújítása biztosan folytatódik idén. A városmenedzser elmondta, hogy a felújítás mellett igyekeznek a gyalogosok problémáját is orvosolni, keresik a legjobb megoldást. Amint körvonalazódnak a tervek, vélhetően ugyancsak a Regionális Operatív Program segítségével finanszírozzák a megvalósítást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: