2009-03-05 12:23:17• hírek • Ferenczi Noémi

Megúszták figyelmeztetéssel

Csütörtökön sajtótájékoztató keretében számolt be Paula Mare, a kórház menedzsere a Cornelia Bozga halálának körülményeit vizsgáló bizottság által hozott döntésről. A néhány héttel ezelőtt nagy port kavart eset következménye: néhány írásbeli figyelmeztetés valamint 5%-os fizetéslevonások.

Cornelia Bozga ügye miatt Raed Arafat, egészségügyi államtitkár személyesen utazott Szatmárnémetibe, ugyanis felmerült, hogy a szívbeteg részteleki asszony halálát orvosi mulasztás, sőt, orvosi mulasztások sora okozta. Az azonnali kivizsgálást követően, súlyos következményekről számolt be Arafat az érintett egészségügyi személyzetre nézve, munkaviszony-beszüntetésről, komoly büntetésekről beszélt.

Az.azonnali kivizsgálást újabb kivizsgálás követte. Egy helyi orvosokból álló bizottság egy hónapon át tanulmányozta az esetet. Paula Mare kórházmendzser elmondta, ez a bizottság adminisztratív vizsgálatokat végzett, az Orvosi Kamara dolga lesz majd eldönteni, hogy szakmailag, etikailag is hibáztak-e az érintettek.

A bizottság döntése alapján Barar Ildikó, Costea Stefan, Csáki Levente és Boje Adriana, a sürgősségi osztály orvosi asszisztensei valamint Baban Maria főnővér írásbeli figyelmeztetés kaptak. Dr. Gavrilas Diana és dr. Suciu Bogdan Adriana, a sürgősségi osztály orvosai szintén írásbeli figyelmeztetésben részesültek. A sürgősségi osztály főorvosát, dr. Adriana Moldovant és dr. Muresan Alina belgyógyászt pedig egy havi, 5%-os fizetéslevonással büntették. Az érintetteknek harminc nap áll a rendelkezésükre, hogy fellebezzenek.

A téma kapcsán a menedzser hozzátette, Cornelia Bozga esete erőteljes bizalmatlanságot váltott ki a betegek részéről. Előfordul, hogy a páciensek követelik a kórházi beutalót, ezért nem rendkívüli, hogy a betegeket nem kórházi ágyon, hanem kanapékon kell elhelyezniük.

A sajtótájékoztató további részében Paula Mare a kórház átszervezéséről, jövőbeli javítási munkálatokról számolt be. A kórház két új részleggel fog bővülni. Az új neurológia és szívosztály is 25-25 férőhelyes lesz. Ezen kívül, átszervezik a sürgősségi osztályt. A tervek szerint, 100 ezer lejre lenne szükség ahhoz, hogy a legsürgősebb felújításokat elvégezhessék, melyhez a kormány és a megyei önkormányzat részéről várnak támogatást.

Sajtótájékoztató keretében tették közzé a vizsgálatok eredményeit

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: