2011-03-03 12:15:14• hírek • Szatmar.ro

Megússzák az adófizetést

Összesen 17 új kérvényezőből 16-nak jóváhagyták a lakás-, illetve a telek utáni adó kifizetésének elengedését.

A szociálisan nehéz helyzetben lévők igényelhetik a polgármesteri hivatalhoz tartozó Helyi Adók és Illetékek Osztályától, hogy kevesebbet fizessenek, illetve engedjék el fizetési kötelezettségüket.

Fratila Veronica, a kérvények átvevéséért felelős részleg vezetője portálunknak elmondta, a 2011-es évre decemberben kellett leadni az igényléseket, azonban a továbbiakban is elfogadják ezeket. Ebben az esetben az érintettek kénytelenek lesznek kifizetni az első trimeszterre az adók és illetékek teljes összegét, míg a kedvezményt csupán a másodiktól számítják.

A kis jövedelműek a keresetüktől függően kétféle támogatásban részesülhetnek. Az első kategóriába azok tartoznak, akiknek az egy főre eső jövedelmük nem haladja meg a 100 lejt. Ők a lakás-, illetve telekadó teljes kifizetése alól mentesülnek. Azon háztartásokba tartozók pedig, akiknek az egy főre eső bevételük nem haladja meg a 670 lejt, 50 %-os támogatásban részesülhetnek.

Az eddigiekben hozzávetőleg 100 kérvényt helyeztek el a hivatalban, aminek döntő többségét jóváhagyták, mondta a vezető, aki hozzátette, a Helyi Adók és Illetékek Osztálya figyelmeztető értesítéseket is szokott küldeni azon személyek részére, akik a támogatásra jogosultak, annak érdekében, hogy ezek nehogy elfeledjék leadni kérésüket.


A szegényeknek nem kell fizetniük
A szegényeknek nem kell fizetniük


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: