2013-04-06 09:06:14• hírek • MTI

Megunták a taxis bénázását az utasok

Saját tétovázására és tanácstalanságára fizetett rá egy prágai taxis, akinek utasai, megelégelvén fura viselkedését, egyszerűen elvették az autóját és maguk hajtottak el vele szállodájukba.

A németül beszélő turisták a repülőtéren fogadtak taxit, és azzal egy szállodába szerették volna elvitetni magukat.
"A három személy éjfél körül szállt be a taxiba és egy prágai szállodába akarta vitetni magát. Miután a taxis nem ismerte a szállodát, sem az odavezető utat, az úton néhányszor megállt, hogy megnézze a térképet, miközben telefonált. Utasaival azonban nyelvismeret hiányában semmit sem közölt. A cseh nyelvet nem ismerő turistákban ez aggodalmat váltott ki, és félteni kezdték életüket" - mondta el Jan Danek, a prágai rendőrség szóvivője pénteken.

Elmondta: amikor a taxis egy benzinkútnál is megállt, hogy megnézze a térképet és érdeklődjön a cél iránt, a turisták egyike - egy 47 éves nő - nem tétovázott, gyorsan a volán mögé ült és társaival együtt elhajtott szállodájukba.

A taxisofőr azonnal értesítette a rendőröket, akik a megnevezett szálloda előtt meg is találták a gépkocsit. Nyitva volt, de semmi sem hiányzott belőle.

Néhány perc múlva a három turista is előkerült, és a hölgy beismerte az autó birtokba vételét. Elmondta: idős édesapjával és fiatalkorú lányával érkezett Prágába, s mindez azért történt, mert a taxis viselkedése felettébb szokatlan és gyanús volt. Hangsúlyozta, hogy csak az életüket féltették, s nem kívántak semmit sem ellopni.
A taxis szintén elismerte, hogy fura viselkedése okot adhatott a gyanúra. "Mérlegelve a beismeréseket és a helyzetet a rendőrség végül elállt bármiféle büntetés kiszabásától" - közölte a szóvivő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: