2013-08-16 13:42:05• hírek • Szatmár.ro

Megünneplik az államalapítást a Partiumi Magyar Napokon

Augusztus 20. a magyar nemzet egyik legjelentősebb ünnepe, államalapító Szent István királyunk emlékére. A magyar állam megalapításának, a mögöttünk lévő több mint ezer évnek az ünnepe.

Ünneplésre invitálnak mindenkit a Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat keretében megrendezendő ünnepi szentmisére, amelyet Nm. és Ft. Schönberger Jenő, megyéspüspök celebrál a Római Katolikus Szentegyházban reggel kilenc órától.

Ezt követően tíz órától az elékezés és a tisztelet koszorúit helyezheti el mindenki Szent István király szobránál. S mivel ez a nap nem pusztán az emlékezésé, de az ismeretszerzésé is, az érdeklődők délután öt órától a Szatmárnémeti Református Kollégiumban dr. Révész Sándor szegedi történész „A honfoglaló magyarság hagyatéka" címmel tartandó előadását hallgathatják meg a Szent István Kör szervezésében.

Ez az ünnepi nap lehetőséget kínál arra, hogy kiszakadjunk a huszonegyedik századi rohanásból, és néhány órára elgondolkodjunk azon, hogy mit is jelent számunkra ezekben a napokban magyarnak lenni, mit jelent az államalapító nagy királyunk elveinek örököseiként a Kárpát medencében élni. Számunkra ez jelenti az otthont, több mint ezer éve, s talán itt az ideje annak, hogy újra felfedezzük ennek az otthonnak a fontosságát.

Ezen a napon az RMDSZ a Szent István Kör és az Identitas Alapítvány, s az összes velük együtt ünneplő civil szervezet arra mutat rá, hogy összetartozunk, csak együtt elképzelhető a jövő és az otthon védelme.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: