2014-02-13 16:44:40• hírek • Czinzel László

Bálint-nap és farsang a Bartók Béla Egyesülettel

Pénteken, február 14-én 17 órai kezdettel ünnepi előadást tart a Bartók Béla Egyesület a Vécsey ház dísztermében.

Szokásához híven a szerelmesek napja alkalmából kulturális műsort állított össze a szatmárnémeti Bartók Béla Egyesület, amelyet a Képzőművészeti Múzeum (Vécsey ház) emeleti dísztermében fognak előadni. A szerelmes versek és dalok mellett a vidámság is nagy szerepet kap a pénteki előadáson, ugyanis a farsangi időszakban vagyunk, ezért is választották az előadás címének "Hej Bálintom... Hej farsangom".

Bertók Béla, a Bartók Béla Kulturális Egyesület elnöke a Szatmár.ro-nak elmondta: a műsor színes lesz, szerelmes verseket is fognak szavalni, Papp Beáta és Boros Marius pedig szólóban és duettben is szerelmes dalokat fognak énekelni. Balaskó Balázs zongoratanár romantikus dallamokat fog játszani, az egyesület kórusa pedig megzenésített Petőfi-verseket és vidám dalokat fog előadni. Fellép majd az egyesület gyermekekből álló citerazenekara is, a Bartók Népi Zenekar pedig a IV. osztályos énekesnőt, Miklovics Annát kíséri majd.

Péntek délután meghívott előadók is fellépnek: a Református Gimnáziumból Pop Titusz fog szerelmes verseket szavalni, László Zita színművésznő pedig szintén szavalni fog. Lázáriból egy egész népi csoport fog Szatmárnémetibe érkezni ez alkalomból és három diákcsoport is rövid előadással fog kedveskedni a nézőknek.

A rendezvényre a belépés természetesen ingyenes.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: