2014-03-19 19:10:50• hírek • Szatmár.ro

Megünneplik Bartók Béla születésnapját

Március 25-én ünnepi műsort ad a szatmárnémeti Bartók Béla Kulturális Egyesület.

Ünnep a magyar kultúra tisztelői számára március 25., Bartók Béla születésének a napja. Érthető módon nagy ünnep ez a szatmárnémeti Bartók Béla Kulturális Egyesület számára is, hiszen névadójuk születésének napját ünnepelhetik meg egy színesnek ígérkező előadással. Erre március 25-én 17 órai kezdettel fog sor kerülni az Aurep Pop Zene és Képzőművészeti Líceum dísztermében.

Bartók Béla magyar zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője, a Zeneakadémia tanára; a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője. Művészete és tudományos teljesítménye nemcsak a magyar és az európai zenetörténet, hanem az egyetemes kultúra szempontjából is korszakalkotó jelentőségű.

Az ünnepi rendezvényen a zeneszerzőről fog beszélni dr. Coca Gabriella, a Kolozsvári Zeneakadémia egykori, a Babes-Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémetibe kihelyezett fiókjának tanára, majd Bartók szerzemények hangzanak el zongorán és hegedűn, Balaskó Balázs és Székely Alpár előadásában.

A rendezvényen fel fog lépni a Bartók Egyesület citerazenekara és a tervek szerint elhangzanak majd Bartók Béla által gyűjtött népdalok is az egyesület népi zenekarának előadásában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: