2019-07-01 12:14:27• hírek • Bede Emőke

Megújult épületben tanulhatnak ezután a speciális nevelési igényű diákok

Megújult épületben kezdheti a következő tanévet a Sajátos Nevelési Igényű Gyermekek Integrált Tanintézete, ugyanis július 1-én hivatalosan is átvették a frissen rehabilitált létesítményt – adta hírül hétfőn délelőtt a Szatmár Megyei Tanács sajtóosztálya.

A 2019-2020-as tanévtől kezdődően a megújult iskolában 150 olyan óvodás és általános iskolás gyerek tanulhat majd, akiket korábban autizmus spektrumzavarral vagy Down-szindrómával diagnosztizáltak. „Ez az épület igencsak leromlott állapotban volt, de a megyei tanácsnak sikerült saját források felhasználásával egy modern szintre emelnie. A felújításnak köszönhetően, a speciális nevelési igényű gyerekek már sokkal jobb oktatási és gondozási körülményeknek örvendhetnek” - mondta el Pataki Csaba tanácselnök.



A külső munkálatok során helyreállították az épület homlokzatát, cserélték a tetőszerkezetet és a csatornákat is. Az iskola udvarán berendeztek egy játszóteret, a bejáratnál a mozgássérültek számára pedig egy rámpát alakítottak ki. Az épület belsejében korszerűsítették a fűtési- és vízrendszert, a termek pedig olyan bútorzatot kaptak, melyek teljes mértékben megfelelnek a speciális nevelésre szoruló gyerekek igényeinek. Ezen felül minden tanterembe számítógépeket fognak telepíteni, a tanév kezdetére pedig megújul a didaktikai és a terápiás eszközkészlet is.


A munkálatok áfa nélküli összértéke 1.115.827 lej volt, a felszerelések pedig 113.419 lejbe kerültek (ugyancsak áfa nélkül).









 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: