2016-05-20 14:59:35• hírek • Szatmár.ro

Megújult a Megyei Múzeum restaurátorműhelye

Pénteken történt meg a múzeum restaurátorműhelyének hivatalos átadása.

A Szatmár Megyei Múzeum restaurátorműhelyében a régió legprofibb csapata dolgozik, az elmúlt hónapokban pedig a nekik otthont adó, a megyei múzeum mögött található épület is megújult. A felújított épületben Felican Pop igazgató vezette körbe a sajtót és a meghívottakat, mások mellett Adrian Stefet, a Szatmár Megyei Tanács elnökét.

A restaurátorok azonban nem csak a felújításnak örülnek, hanem annak is, hogy az épületben új termeket alakítottak ki, a különböző tematikával és alapanyaggal foglalkozó részlegek számára hol kisebb és zártabb, hol nagyobb, tágasabb helyiség áll a rendelkezésére, a restaurátorok igényeinek megfelelően.

A Szatmár Megyei Múzeum restaurátorműhelyébe Románia minden pontjáról érkeznek javításra váró tárgyak. A restaurátorok nagy hozzáértéssel dolgoznak a papírból, szövetből, kerámiából, fából és fémből készült tárgyak megújításán. A műhelyben tett körút folyamán láttunk 1850-ből származó különleges ruhadarabokat, négyezer éves, több tíz darabból összeállított kerámiaedényt, százéves festményt és értékes ősrégi írásokat is, amelyeket a helyi mesterek restauráltak.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: