2008-12-15 16:36:48• hírek • Szatmár.ro

Megújult a Honvéd utcai óvoda

Közel négy hónap leforgása alatt szinte teljes egészében felújították a Honvéd utcai 15-ös számú óvodát. Az átadásra hétfőn került sor. Az épület rendbetétele körülbelül 300 ezer lejbe került.

A 15-ös óvoda az egyik legrégebbi Szatmárnémeti tanintézményei közül, hiszen már 1894 óta óvoda működik ebben az épületben, melyre már jócskán ráfért a rehabilitáció, mivel már évtizedek óta nem végeztek itt felújítási munkálatokat.

Az ünnepélyes átadáson jelen volt Kónya László főtafelügyelő-helyettes, illetve Kereskényi Gábor tanügyért felelős alpolgármester is. Az épület rehabilitációját az önkormányzat finanszírozta körülbelül 300 ezer lejből. Ebből az összegből, a tetőszerkezet szinte teljes cseréjét, a födém újjáépítését, a nyílászárók cseréjét, illetve a teljes belső felújítást végezték el.

Az óvodába összesen 118 óvodás jár, három magyar, két román és egy görög katolikus csoportban. A szinte teljes egészében megújult épület megtekintése után, az óvodások kis ünnepi műsorral kedveskedtek a meghívottaknak, majd pedig saját kezűleg készített üdvözlőlapokat adtak át a jelenlévőknek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: