2018-08-23 10:49:53• hírek • Közlemény

Megújult Szigetlanka református temploma

Ebben az évben elvégezték a szigetlankai református templom külső felújítását. A hívek adományának, valamint egy pályázatnak köszönhetően a Deák téri templom ismét Szatmárnémeti éke.

Több mint négy évvel ezelőtt rémhírek érkeztek Szigetlankáról, voltak, akik arról beszéltek, hogy az 1996-ban használatba vett templomot isntabilitása miatt lebontják… Aztán egy új időszak kezdődött: Nagy Róbert-, aztán egy éve Rácz Ervin lelkipásztorsága, Kovács Zsolt, majd Csorvási Béla főgondnoksága és Kovács Tibor gondnoksága alatt, a lelkes presbitérium vezetésével az ügy új irányt vett, amiért egyedül Istené a dicsőség!


Időközben a templom tövében és ölelésében felépült az Emmaus Gyülekezeti Ház, azután pedig belülről újították fel a templomot, biztonságossá téve is azt. Ebben az évben aztán megvalósulhatott a templom és gyülekezeti ház külsejének vakolása, újítása, szépítése.



Több árajánlatot megnézve és meghallgatva az egyházközség vezetősége a TARR & TARR nevű céget bízta meg a külső felújítási munkálatokkal, amit utólag sem bánt meg. Jó és pontos munkát végeztek, amit a járókelők elégedetten summázhatnak. Ráadásul Szatmárnémeti város vezetőségének köszönhetően a Deák (Titulescu) tér is egyre szépül, amiért szintén hálásak lehetnek nemcsak a környéken lakók.


A külső munkálatok összege mintegy 110.000 lej volt, melynek 27%-át, pontosan 30.000 lejt a püspökség és az RMDSZ parlamenti csoportja közbenjárásával Románia Vallásügyi Államtitkársága utalt át, a többit a hívek áldozatkész adományából fizettek ki. Közben a gyülekezet más egyházközségeket, ügyeket, rendezvényeket, programokat támogatott és szervezett, valamint megpróbál megtenni mindent annak érdekében, hogy megteljen Isten felújított háza.


A nemrégiben elhunyt Szilágyi Kálmán által tervezett templom így ismét a város büszkesége és várja a híveket változatosabbnál változatosabb, értékőrző és korszerű programokkal, de legfőképpen Isten Igéjével, biztonságos és szép körülmények között.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: