2018-11-07 12:34:57• hírek • Szatmár.ro

Megújulnak városunk piacai: a Nagypiacot is renoválják, nem csak a kicsit

Elkezdődött a Nagypiac felújítása is, már nem csak a Kispiacon folynak a renoválási munkálatok.

Ideje volt már a Nagypiac korszerűsítésének, mert Szatmárnémeti egyik legforgalmasabb kereskedelmi gócpontjáról van szó. Sem a kereskedőknek, sem a vásárlóknak nem mindegy, milyen környezetben dolgoznak vagy pipálják ki a bevásárlólistát. Ahhoz, hogy a városunk piacai a nagyáruházakkal felvehessék a versenyt, előbb versenyképes környezetet kell biztosítani a tevékenységhez. Erre igazából eddig sem a Kispiac, sem a Nagypiac nem volt alkalmas. A sok évtizedes állapoton ideje volt már változtatni. A munkálatokat követően nem csak a kereskedőknek lesz kényelmesebb, emberbarátibb a "munkahelyük", hanem a vevők is sokkal szívesebben látogatnak majd ki a civilizált, renovált és rendbe tett piacokra.

 

A Nagypiac felújítási munkálataira  Kereskényi Gábor is ellátogatott. A renoválással kapcsolatban a következőket mondta: "Hosszú évek után elkezdődött a Nagypiac felújítása. A munkálatok keretén belül nemcsak a több évtizedes asztalok kapnak új arculatot, hanem a csatornahálózatot is kicseréljük és az egész piacot leaszfaltozzuk. Nagyon fontosnak tartom, hogy az egészséges termékeket az őstermelőktől megfelelő körülmények között szerezhessék be a szatmáriak."

 

 

Október 1-jén, hétfőn kezdődött kispiaci felújítási munkálatok során lebontják a több évtizedes épületek jelentős részét, és új helységeket alakítanak ki a gyümölcs, tejtermék és egyéb árusoknak, valamint kicserélik az ivívóvíz- és szenyvízhálózatot is. A 1,5 millió lej összértékű beruházást a helyi költségvetésből fedezi az önkormányzat, a kivitelezési határidő pedig 10 hónap. Az új, kétszintes épületen kívül fém tetőszerkezet kerül az udvarra is, így rossz idő esetén sem kell majd fagyoskodniuk az ott tartózkodóknak, valamint új közvécé is épül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: