2011-02-07 12:35:51• hírek • Szatmar.ro

Megújulna az onkológia is

A daganatos betegségekkel foglalkozó osztályt is felújítaná, és tomográfot vásárolna a megyei tanács az egészségügyi szaktárca által kiírt program segítségével.

Általános probléma a kórházakban az eszközhiány, sok esetben olyan gépek is hiányoznak, amelyek elengedhetetlenek lennének az alapvető orvosi ellátásban. Jelenleg két jelentős, és sok pénzt felemésztő projekt van folyamatban a Szatmár Megyei Kórház területén, így saját költségből nehezen lehetne jelentős összegeket fordítani orvosi gépekre.
A hétvégén Cseke Attila miniszter Szatmárnémeti látogatásán többek között annak a lehetőségéről is tárgyalt Csehi Árpád tanácselnökkel, hogy egy világbanki projekt keretében új eszközökhöz juthatna a megyei kórház.

Így hát megvan az esély arra, hogy a járványkórház felújítása és az új sürgősségi megépítése mellett az onkológiai osztályt is fejlesztenék. 2011-ben az Egészségügyi Minisztérium olyan pályázatokat ír ki, amelyek során különböző szakosztályok rehabilitálását és eszközökkel való felszerelését biztosítják. Ezek között szerepel a kórházak onkológiai osztályainak ellátása is.
Ebben a projektben részt vesz a Szatmár Megyei Kórház is. Az előzetes számítások szerint 2.500.000 lejre lenne szükség, amelyből 1.500.000 lejből gépeket és technikai eszközöket vásárolnának, a fennmaradó 1.000.000 lejből pedig a leginkább felújításra szoruló részeket javítanák ki.

Ehhez a megyei tanács 3 százalékos önrésszel tudna hozzájárulni, ami 30.000 lejt jelent, az eszközbeszerzésbe 5 százalékkal, azaz 75.000 lejjel szállna be. Ebből a pénzből egy tomográfot vásárolnak, és amint megvan a pénz, neki is látnak a daganatos betegségekkel foglalkozó osztály felújításának.


Tomográfot vennének a megyei kórházba
Tomográfot vennének a megyei kórházba




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: