2010-09-01 09:22:54• hírek • Szatmár.ro

Megújul az m1 határon túli műsorának arculata

Mozgalmas, illúziót keltő látvány, dinamikus színvilág. Új arculattal jelentkezik szeptember 13-ától a Kárpát Expressz. A Magyar Televízió őszi struktúrájában a műsor régi formavilága megújul, a virtuális stúdiótér látványos grafikai elemekkel gazdagodik.

A háromdimenziós  virtuális térben statikus és mozgó tárgyak, kamerák, különleges fényforrások. Valósághűnek látszó váróterem, kanyarodó poggyászkocsi. Induló és érkező modern vonatok. Ablakukon beszűrődik a fény. Mozgó emberalakok sziluettjei, majd liftben utazó műsorvezető. A pályaudvar hangulatát idéző hangeffektek. Ősztől már ez a korszerű látvány fogadja a Kárpát Expressz nézőit. Megváltozik az arculat színvilága is, a korábbi zöld-barna kombinációt a narancssárga-szürke váltja fel. Az MTV „díszlettervező" csapata, kreatív video-grafikusai hónapokig dolgoztak a látvány- és színvilág kialakításán, a legapróbb részleteket is gondosan megtervezve. A korábbi arculat a monarchiabeli időket idézte, az új futurisztikus, jövőszerű hangulatú.

Mire a nézők látják majd az új stúdió-berendezést a képernyőn, a műsorvezetők már megszokják az új „díszletet". Gál Emese, a műsor egyik házigazdája így fogalmazott: „Furcsának tűnt, mégis tetszett. Ez a kettős érzés kavargott bennem. Aztán gyorsan belaktuk a megújult teret. Néhány nap múlva, amikor megnéztem a felvételeket, már nem volt kérdés, mennyire jövőbemutató és professzionális" - mondta a műsorvezető.

Újdonság még az is, hogy a megszokott műsoridőn kívül a Kárpát Expressz két és fél perces hírblokkban tájékoztatja a nézőket a 17:30-kor kezdődő délutáni Híradóban a Kárpát-medence legfontosabb híreiről.


Új arculattal jelentkezik a Kárpát Expressz
Új arculattal jelentkezik a Kárpát Expressz


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: