2016-04-14 14:33:06• hírek • Szatmár.ro

Megújul az UFO-park

Az egyetemisták 8 ezer lej támogatást kaptak a Romániai MOL-tól.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalban tartott sajtótájékoztatón jelentették be a SamStudia Egyesület tagjai, hogy a Romániai MOL-tól egy projektversenyen összesen 8 ezer lejt kaptak a 17-es lakótelepen található UFO-parkként emlegetett zöldövezet felfrissítésére.

Az egyesület számára azért is fontos a zöldövezet, mert minden évben ott tartják a La Damburi ifjúsági fesztivált, amire  idén szeptember 2-án és 3-án kerül sor. A megnyert összegből nagy volumenű, látványos változtatásokat persze nem lehet véghez vinni, de vannak még projektek a park felújítására.

Az elmúlt hetekben a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség szervezésében kőrisfákat ültettek a szóban forgó zöldövezetben.

A Szatmárnémeti Rotary Klub 17 ezer eurót gyűjtöt össze támogatásként a parkban található tó medrében kialakítandó extrémsport-pálya felszereléseinek megvásárlására. Mint a projekt ötletgazdájától, Butka Gergely RMDSZ-es városi tanácsostól megtudtuk, a város költségvetésében szerepel a beruházáshoz még hiányzó összeg, ám mivel nincs az önkormányzatnak szerződése céggel, amely az aszfaltozási munkálatokat elvégezze Szatmárnémetiben, így a sportpálya betonozása-aszfaltozása is kérdéses.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: