2007-01-28 03:10:05• hírek • Szatmár.ro

Megújul az Opel Astra

 Februártól új motorokkal és felfrissített design-nal kerül a márkakereskedőkhöz.

A hajtóműveknél világos a tendencia: kompaktabbak, erősebbek és ugyanakkor takarékosabbak lettek. Az Astra harmadik nemzedéke, a 2004. márciusi kezdet óta, 1,2 millió vevőre talált, és ezzel meghatározó szerepet játszik Európa autóeladási statisztikájában. Az új Astrát a Bolognai Autószalonon (december 7-17.) mutatták be, november végétől már rendelhető és az első darabok márciusban érkeznek meg a piacra.

Ezentúl összesen 11-féle, 90 és 240 lóerő közötti teljesítményű motor közül válogathatnak az Astra-várárlók: az eddigi hajtóművekhez két 1,6-os benzines és két 1.7 CDTI turbódízel járul, amelyeket már a jövő kipufogógáz-előírásainak megfelelően fejlesztettek.


A lekönnyített és erősebb 1.6 ECOTEC (85 kW/115 LE) a sikeres 1,6-os TWINPORT (77kW/105 LE) motort egészíti ki a választékvban. Ezzel és az ötfokozatú Easytronic váltóval felszerelve csupán 6,3 litert fogyaszt az Astra. Nagyszerű teljesítménye jórészt a kétoldali változó vezérlés ("Cam-Phase") érdeme, amely a fordulatszámtól és a terheléstől függően állít be teljesítményre vagy fogyasztásra optimalizált állapotot. Még jelentősebb a fogyasztás csökkenése az új, 132 kW/180 LE teljesítményű 1.6 Turbo esetében, amely a 2,0 Turbo (125 kW/170 LE) helyébe lép, és hatfokozatú váltóval lesz kapható. A 7,7 liter/100 km több mint 13 százalékos fogyasztás csökkenést jelent az elődhöz képest.

A hatfokozatú váltóművel kombinált, közös nyomócsöves, négyszelepes, örvény-szívócsöves és koromszűrős új 1.7 CDTI motorok (81 kW/110 LE, illetve 92 kW/125 LE) 2007. tavaszától kaphatók, és felváltják az eddigi két kisebb teljesítményű 1.9 CDTI-t (74 kW/100 LE és 88 kW/120 LE).

 

Mivel az Astra formanyelve tetszést aratott, ezúttal csak részletfinomításokra került sor az autó elején és hátulján. Az ötajtós és a Caravan szélesebb króm-díszlécet kapott, integrált Opel-emblémával. A szintén krómozott, két részre osztott, lamellás hűtőmaszkon folytatódik a motorháztető nyilazása. A géptető melletti hézag keskenyebb lett. A ködfényszórók helyének lendületes vonala a lökhárítóra is kiterjeszti a dinamikus V-témát. A fényszóróház krómhatású, kivéve az Astra Sportét, illetve a xenon- és kanyarfényszórós változatokét, amelyeké sötét színű. A hátsó lámpa háromdimenziós blokk-designt kapott, az Astra GTC pedig méhsejt-hűtőmaszkot, amely még sportosabbá teszi a kupészerű háromajtós kocsit. A Caravan modellt elegáns alumínium tetősín díszíti.

ma.hu 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: