2010-11-01 14:14:44• hírek • Szatmár.ro

Megújul a Vointa-szárny

Ezen a héten megkezdődnek a rehabilitálási munkálatok a Zárda épületének másik szárnyában is. A jelenleg teljesen leromlott állapotban levő épületszárnyon a legsürgetőbb munkálatokat december 31-ig végzik el.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium már augusztusban elfoglalhatta a Zárda épületének eddig a Református Gimnázium, majd az Aurel Popp Művészeti Líceum által használt részét, amelyet a lehetőségekhez mérten fel is újítottak. A tanintézmény ugyanakkor a másik szárnyat is használatba kapta - ez azonban jelenleg is használhatatlan a leromlott körülmények miatt, sürgős rehabilitációra szorul.

A felújításoknak azonban ettől a héttől semmi nem szabhat gátat, hiszen a rehabilitálásra vonatkozó licitálás lezárult, a főgimnázium pedig a kivitelező cégekkel is megkötötte a szerződéseket. Portálunk ottjártakor már a mérnökök mérték fel a terepet, hogy az elkövetkező napokban megkezdődhessenek a munkálatok.

A rehabilitálást két fázisban fogják elvégezni: a legsürgetőbb munkálatokkal december 31-ig kell végezniük a kivitelezőknek, ezt követően kezdődhet a második fázis.

Mint megtudtuk, elsőként a tetőcserére és rendbetételre kerül sor, ugyanakkor az elektromos- és fűtés-rendszert teljesen le kell cserélni. Ezután megtörténhet az osztályok kialakítása: tizenkét osztályteremre lesz szükség, ezeket hozzák létre, alakítják ki és választják szét a nagyobb termeket, valamint iskolaorvosi rendelőt, tanári szobát, laboratóriumokat és mellékhelyiségeket is kialakítanak. A pince rendbetétele is a tervek között szerepel, ez a klubhelyiségeknek adna otthont. A pincét azonban az épület Cosbuc utcai részén is felújítják.

Az iskola könyvtára, amely jelenleg a Református Gimnázium épületében működik, a következő tanévben már a sportiskola kantinjában kaphat helyet, amire nagy szükség van, hiszen a mintegy 35 ezres példányszámmal rendelkező könyvtárat nem lehet helyszűke miatt máshová költöztetni.


A lepusztult épületszárny sürgős felújításra szorul
A lepusztult épületszárny sürgős felújításra szorul


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: