2020-02-13 16:16:28• hírek • Bede Emőke

Megújul a Szamos-part: játszótér, fitneszpark, amfiteátrum is lesz

A Szatmárnémetin átfolyó Szamos bal és jobb partja, a töltésekkel határolt árterület megannyi lehetőséget rejt magában, s most itt az idő, hogy ezek egy jelentős részét kiaknázzák.

A csütörtök délutáni rendkívüli tanácsülésen a Helyi Tanács tagjai áldásukat adták a folyópart Decebal és Golescu híd közti szakaszának rehabilitálására, a kerekasztal körül helyet foglalók egyöntetűen hagyták jóvá az erről szóló határozattervezetet, illetve a polgármesteri hivatalra eső költségeket.


A 98 százalékban EU-s forrásokból finanszírozott, közel 8,5 millió lej összköltségvetésű projektben majd' 60 000 négyzetméternyi földterület szerepel, ezt szeretnék a folyópartok rendezésével szabadidő eltöltésére alkalmas hellyé átalakítani. Fontos azonban azt is kiemelni, hogy a területnek csak 10 százaléka lesz beépítve, a maradék 90 százalék kötelező módon zöldövezet lesz. A jobb parton egy hosszanti sétányt alakítanak ki, melynek mentén látrehoznak hat szabadidős foglalkozásra alkalmas pontot. A kicsik számára lesz játszótér, a felnőtteknek egy kisebb fitneszpark, egy szabadtéri színpad, egy móló, egy pavilon és egy kifejezetten fiataloknak szánt terület, ahol ismerkedhetnek és kellemesen tölthetik el szabadidejüket. De vajon mi garantálja, hogy a terület nem esik a vandálok áldozatává? Nos, a projektben egy korszerű biztonsági rendszer telepítése is szerepel, így a rendet több kamera is óvja majd.A bal parton kisebb átalakításokra kell számítani, itt főként a már meglévő ösvényeket fogják korszerűsíteni, rendbe teszik a növényzetet, padokat és szemeteseket helyeznek ki, illetve gondoskodnak a megfelelő kivilágításról is. Mindemellett ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a két partot egy gyalogosok és kerékpárosok számára tervezett korszerű híddal szeretnék összekötni. Ennek fényében már minden adott lesz ahhoz, hogy egyénileg vagy akár családosan kikapcsolódjunk kicsit a méltatlanul keveset említett folyó, a Szamos partján.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: