2010-08-05 16:39:35• hírek • Szatmar.ro

Megújul a Slavici is

Jövő héten írják ki a szatmárnémeti Ioan Slavici Elméleti Líceum felújítására a licitet.

Hozzávetőleg 13 240 000 lejből újítják fel az említett intézmény épületét, ugyanakkor modernizálják is ennek berendezését és felszereléseit, tudtuk meg Luminita Cosmatól, a Polgármesteri Hivatal pályázatíró osztályának munkatársától.

A támogatás finanszírozási tervét ez év május 6-án írták alá és a sikeres pályázat leírható költsége hozzávetőleg 11 120 000 lej, míg a kétszázalékos önrész, amellyel az önkormányzat kell hozzájáruljon önerőből, kicsivel több, mint 222 000 lej, tudtuk meg a szakembertől.

A munkálatok során felújítják úgy a két főépületet, mint a tornatermet és az udvart, amely szintén régóta rászorult a rehabilitálásra. Az épületekben komoly változásokat eszközölnek, hiszen ennek nem csak a falai rongálódtak meg, hanem szinte az összes közművesítési hálózat felújítást követel.

Így kicserélik majd a villamos hálózatot, a fűtőrendszert, de felújítják a mosdókat, öltözőket és a mozgássérültek számára is biztosítva lesz a könnyedebb közlekedés.

Mivel történelmi műemléknek számít az épület, az új nyílászárók fából készült termopánok lesznek, ugyanakkor az iskola bútorzatát is felújítják.


A régi nyílászárók helyett korszerű termopánok lesznek
A régi nyílászárókat korszerű termopánokra cserélik


Több multimédiás termet is berendeznek, amelyek számítógépekkel, laptopokkal, LCD monitorokkal, interaktív táblákkal, videoprojektorokkal lesznek felszerelve. Térképekhez, mikroszkópokhoz, és egyéb hasznos felszerelésekhez jutnak majd a diákok és tanáraik a pályázatnak köszönhetően.

A tornaterem padlóját speciális réteggel vonják majd be, olyannal, amely egy modern sportteremben kihagyhatatlan.

A líceum 7 431 négyzetméterének felújítását a hivatalos információk szerint 2012 májusára kell befejezni, ennek érdekében pedig a tanítási idő alatt is dolgozni fognak az intézményben.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: