2011-08-25 14:27:10• hírek • www.itcafe.hu

Megújul a Facebook

A változtatások a cég szándéka szerint kielégíthetnek mindenkit, akik eddig a vélt adatvédelmi problémák miatt kritizálták a közösségi oldalt.

A Facebook hivatalos blogjában tegnap Chris Cox, a cég termékfejlesztési alelnöke jelentette be, hogy augusztus 25-étől több fontos, az adatvédelmet és a tartalommegosztást érintő változás lép életbe a közösségi oldalon. A frissítések, fejlesztések java része láthatóan egyfajta válasz az oldalt érő sorozatos kritikákra, ebből következően bizonyos mértékig - legalábbis a korábbi állapothoz képest - átláthatóbbá, kezelhetőbbé teszi a profilszerkesztést, pontosabban a különféle jogosultsági engedélyek megadását, szabályozását.

A legtöbb panasz amiatt érkezett, hogy ha még meg is van a lehetőség a megosztás és egyéb interakciók feltételeinek módosítására, az oly mértékben el van dugva a különféle almenükben, hogy még egy gyakorlott felhasználónak is eltart egy ideig, amíg megtalálja őket - azokról nem is beszélve, és ők vannak többen, akik nemcsak gyakorlatlanok az ilyesmiben, de az oldal működésének alapelveit sem ismerik, a legtöbbször nem is tudják, hogy vannak ilyen beállítási lehetőségek. Az egyszerűsítésre való törekvés jele, hogy a kissé Mekk mester módjára kialakított beállítások oldaláról ezek a lehetőségek átkerülnek a felhasználó profil-, illetve főoldalára.

Adatlap, hozzáférés, hozzáférés, hozzáférés

Az említett változások egyik legfontosabbja, hogy a profiloldalon megjelent egy legördülő menü, amely a korábbi több kattintásos beállítási metódust egyszerűsíti: itt lehet megadni a hozzáférési jogosultságokat, vagyis hogy a profilunk egyes részei, illetve beírt, feltöltött, linkelt tartalmaink kik számára elérhetőek.

Igen fontos változás a sok vihart kiváltott fotócímkézés átalakítása is – eddig, ha valaki egy fotón tagelt, vagyis azonosított bennünket, az azonnal megjelent az oldalunkon, de holnaptól ez csak akkor történhet meg, ha beleegyeztünk. Ez például akkor lehet hasznos, ha egy, a felhasználó számára kellemetlen, vállalhatatlan vagy egyszerűen csak nem kedvelt fotón másvalaki felcímkézte őt, mostantól az engedélye nélkül ez a kép nem jelenhet meg nála is. Ehhez kapcsolódik egy további szigorítás: eddig az általunk feltöltött képekhez vagy bejegyzésekhez az ismerőseink szabadon fűzhettek címkét, a jövőben lesz arra lehetőség, hogy a felhasználó ezt is kontrollálja, vagyis döntsön a címke elfogadásáról vagy visszautasításáról. Ugyanakkor bővül a tagelés lehetősége: bárki bármihez adhat címkét – igaz, ezt az érintettnek jóvá kell hagyni aktiválás előtt.

A cikk folytatása a www.itcafe.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: