2011-03-21 11:37:23• hírek • Szatmar.ro

Megújul a Closca is

A Köryezetvédelmi Hivatal támogatásával új arculatot kap a Closca sugárut.

A parkok, zöldövezetek takarítását, metszését kezdték el városszerte Szatmárnémetiben. Szénási Angéla, a polgármesteri hivatal főkertésze portálunknak elmondta, az önkormányzattal szerződésben álló négy cég megkezdte a tavasszal esedékes tevékenységeket, annak érekében, hogy rendezettek legyenek a közterületen lévő növények.

A megyeszékhely tíz részre van osztva, ezekben jelenleg főleg a rózsametszések ügyében tevékenykednek a vállalkozók munkásai, a főtéri parkban ugyanakkor virágültetés is folyik.

Egy olyan nagy környezetvédelmi projektet is megnyert Szatmárnémeti önkormányzata, amelynek révén a Closca sugárutat, a Burgya saroktól a Magnólia útig felújítják. A 2009-ben leadott és nemrég elfogadott pályázatra több, mint 1,3 millió lejt kap városunk erre a célra a Környezetvédelmi Minisztériumtól.

A főkertész elmondása szerint az összes kiöregedett növényt kicserélik, így teljesen új arculatot kap a környék. A már száradó akácfákat csakúgy kicserélik, mint a teljes fűfelületet. Erre már történtek előrelépések, mivel rendre hajtják végre a növényzet frissítését, annak érdekében, hogy ne maradjon egyszerre kopáran a környék.


Nem csak a fákat, de a füvet is kicserélik a Closca sugárúton
Nem csak a fákat, de a füvet is kicserélik a Closca sugárúton



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: