2017-07-11 14:18:11• hírek • Kocsis Zoltán

Megújul Sárközújlak polgármesteri hivatala

Májusban kezdődött a munka és várhatóan a nyár folyamán ér majd véget. Legalábbis az első lépés: Piricsi Artúr polgármester nem elégszik meg ugyanis azzal, hogy korszerűsíti Sárközújlak polgármesteri hivatalát. Ki akarja azt bővíteni!

„Kollégáimmal úgy döntöttünk, az épület megérdemel egy jelentősebb tatarozást, amiben évtizedek óta nem volt része”- beszélt a beruházás kezdeteiről Piricsi. „A tető beázott, az elektromos hálózat tönkrement, a fal egy része szétmállott”- sorolta a betegség tüneteit a polgármester. Az elektromos hálózat számtalanszor okozott áramszünetet, számítógépek romlottak el emiatt. De volt olyan szakasza a falnak, ahol 10 méter szélesen és 1,5 méter magasan annyira szétmállott, hogy nem volt más választás: ki kellett törni és újra felfalazni, részletezte a városka első számú közméltósága.

A tatarozás és tetőcsere mellett hőszigetelték az épületet, riasztó és térfigyelő rendszert építettek ki, a folyosókon új álmennyezetet építettek.

„Számunkra nagyon fontos, hogy a lakosság civilizált, modern környezetben intézhesse ügyes-bajos dolgait és az itt dolgozó kollégák is méltó, kellemes környezetben végezhessék munkájukat”- jelentette ki Piricsi. „Mindez a kivitelező cégnek és saját profi munkacsapatunknak köszönhetően valósulhat meg”- tette hozzá.

A külső munkálatok már a célegyenesben vannak, az elképzelések szerint a hétvégén esedékes városnapok keretein belül azt át is adják. A beltéren viszont van még munka.

Mint ahogy van még munka az egész épületen. „Lehetőségeink szerint két éven belül el szeretnénk bontani a régi adóhivatalnak otthont adó szárnyat, hogy egy két-háromszor nagyobb épületrészt építsünk helyére. Ide költöztetjük a személyigazolvány-kibocsájtó részleget. Ezzel szeretnénk segíteni a lakosok ügyintézését a mindent egy helyen elve alapján”, magyarázta Piricsi.

Hogy ez a megvalósítás mekkora segítség lenne a sárközújlakiak számára, álljon itt egy adat: a polgármesteri hivatal és személyigazolvány-kibocsájtó részleg között jelenleg mintegy másfél kilométernyi távolság van...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: