2011-10-26 07:51:49• hírek • Szatmár.ro

Egy hosszú-hétvége Prágában

A cseh fővárosban állandó a pezsgés. Több száz színház és galéria várja a kikapcsolódni vágyókat, az utcákon pedig pantomimművészek és színészek szórakoztatják a járókelőket. Tölts el egy hosszú-hétvégét Prágában, biztos lehetsz benne, hogy nem fogod megbánni.

Prágát gyakran a "száztornyú városnak", vagy a városok királynőjének hívják. Történelmi központját az UNESCO 1992-ben a Világörökség részének nyilvánította. Történelméből fakadóan Prága építészeti, kulturális, vallási emlékek, látnivalók sokaságát vonultatja fel, melybe napjainkban a modern kor egy-két mementója is besorolható. A várost alkotó negyedeknek külön-külön hangulata, történelme van, ennek megfelelően egyenként is érdemes megvizsgálni őket.

Ha egy hétvégére ebbe a városba tévedsz sétálj egyet Európa egyik legrégibb hídján, a Károly-Hídon, majd nézz körül a város központjában. A hangulatos macskaköves utcák, a gyönyörű tornyok romantikus környezetet biztosít, de ha élvezed a sürgés-forgást, akkor látogassa el az Óvárosi térre, vagy a Kisoldalhoz. Az Óvárosi téren csodálatos épületeket látsz.

Josefovban, az Óvároshoz kapcsolódó városrészben számos zsinagóga, zsidó temető található, és meglátogathatod az Állami Zsidó Múzeumot is.

Az Újváros IV. Károly császár által alapított városrész, ennek központja a híres Vencel tér, amely több történelmi esemény színtere. Jeles emlékei a városrésznek a Rendezvények háza, a Nemzeti Múzeum, valamint a Nemzeti Színház.



A központi városrészeken kívül érdemes ellátogatni a Hradzsin-negyedbe, melynek barokk kapuin bejutva számos templom, palota és bazilika látványa tárul eléd. Itt található a 14. században élt Kolozsvári-testvérek egyetlen megmaradt szobra, amely Sárkányölő Szent Györgyöt ábrázolja. Ennek másolatait Kolozsváron és Budapesten is megtalálod.

Prága hagyományosan Európa egyik fontos kulturális központja. Több száz színházában, galériájában, kiállítótermében rendszeresek a bemutatók, kiállítások, és a város utcai kulturális élete is kiemelkedő: pantomimművészek, utcai színházak szórakoztatják az érdeklődőket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: