2011-01-20 18:21:19• hírek • Szatmar.ro

Se zöld kártya, se igazolás

Remekül kezdte a női kosárlabda-bajnokság rájátszását a Szatmárnémeti VSK csapata, amely miután szombaton odahaza 66-41 arányban legyőzte az Alexandriát, szerdán a Bukaresti Olimpia otthonában is nyerni tudott 75-55 arányban. Mindezt ráadásul úgy, hogy nem számíthatott Kailey Klein és Claudia Pop játékára. A hétvégén azonban az eddigi legnehezebb ellenfél, az Arad vár Dan Fleseriu tanítványaira.

A jó kezdés ellenére azonban egy igen komoly bizonytalansági tényező nyugtalanítja az egyesület vezetőit, ez pedig a már említett Claudia Pop. Pontosabban nem ő, hanem a zöldkártyája, amely továbbra sem érkezett meg a fiatal játékos előző klubjától, a Barcelonától. A klubvezetés elmondta, a nemzetközi szakszövetség péntekre ígért választ az ügyben.

A dolog már csak azért is okoz komoly gondot, mert amint arról a Szatmár.ro is beszámolt, Klein súlyos térdsérülése miatt felbontotta a szerződését az egyesülettel, így most Fleseriu mester két emberrel kevesebbre számíthat. Amint azt Éles Péter menedzser korábban elmondta, az amerikai helyére Pécsről hoztak volna egy embert, ám ez csak akkor jött volna össze, ha a magyar csapat kiesett volna az Euroligából. Ám a baranyaiak a csoportkör utolsó találkozóján 72-58-ra legyőzték az olasz Tarantót, így készülhetnek a nyolcaddöntőkre, ahol a spanyol Salamanca lesz az ellenfelük.

Szintén nemzetközi elfoglaltsága akadt a hét közepén a VSK következő ellenfelének, az Aradnak is, amely a Közép-Európa Kupa csoportkörének utolsó fordulójában 83-80 arányban nyert a cseh Mlada Boleslav otthonában. Ez azt jelenti, hogy a partiumi együttes hibátlan teljesítménnyel jutott be a februári négyes döntőben, amelyet a Maros parti városban rendeznek és amelyen a házigazdák mellett a szlovák Bemaco Presov, a cseh Kara Trutnov és a Velosun Brno vesz részt.

Az Arad mellesleg nem csak a Közép-Európa Kupában nem szenvedett még vereséget, de a bajnokságban is hibátlan, ami sok mindent elárul arról, hogy milyen játékerőt képvisel. Igaz, az Alexandria is hasonló mérleggel utazott Szatmárnémetibe, aztán kapott egy „huszonötöst"...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: