2008-10-28 15:55:29• hírek • Parajdi Andrea

Bezárták a Tűzoltótornyot

Kedd óta már nem látogatható a Tűzoltótorony. Szatmárnémeti jelképe idén főként a helyi fiatalokat vonzotta.

Harmadik éve nyitották meg a Tűzoltótornyot, amely ezidáig minden szezonban rendkívül sok látogatót vonzott. Az érdeklődők minimális összegért 35 méteres magasságban korlátlan ideig nézelődhettek, s csodálhatták a szemük elé táruló nem mindennapi látványt.

 

-Idén körülbelül hatezer ember mászta meg a lépcsőfokokat, hogy fentről is szemügyre vehesse a várost. Azon kívül, hogy turisták is szép számmal érkeztek, a torony idén leginkább a helyi fiatalok körében volt nagyon népszerű - magyarázta Szőcs Péter, a Megyei Múzeum igazgató-helyettese.

Mint megtudtuk, a Tűzoltótorony működtetése nem igényel sok anyagi ráfordítást, annál inkább nehezebb alkalmazottakat találni. -A toronyban két embernek kell lennie, egy, aki a jegyet árulja, egy pedig, aki felügyeli a nézelődőket. Az is rendszerint nagy problémát okoz, hogy takarítónőt találjunk, hiszen nem sokan vállalkoznak egy ilyen soklépcsős épület tisztítására - fűzte hozzá az igazgató-helyettes.

A látogatóknak nem kell aggódniuk, hiszen a személyzet körüli problémák ellenére a Tűzoltótorony márciusban újra kinyit, sőt a téli időszakban is fogadja a csoportokat és delegációkat, ha az érdeklődők időben jelzik látogatási szándékukat, és az időjárás is kedvezően alakul.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: