2013-07-21 17:26:13• hírek • Nagykaroly.ro

Megtört a jég: először nyert a Sajtó FC

Egy év után a hétvégén újra megmérkőzött egymással a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés nagykárolyi szervezetének labdarúgócsapata és a szatmári magyar nyelvű sajtó munkatársaiból verbuválódott együttes, a csapatok ezúttal is a károlyiak meghívására csaptak össze az Union Sport műfüves kispályáján.

Az összecsapást azért nem kell véresen komolyan venni, hiszen a találkozónak most is inkább gálajellege volt, bár ameddig bírták szusszal, a játékosok mindent beleadtak. Főleg a médiamunkások, akik az előző két összecsapást elvesztették, így már szerintük ideje lett volna nyerniük. Ezért bevetettek két idegenlégióst, az egykori kollégát, ám mostanra a színészi pályára visszatérő Varga Sándort és a Nagykárolyban görög katolikus parókusként tevékenykedő Vadas Krisztiánt, aki a helyi kispályás bajnokságban is pallérozódik hétről-hétre. A bizalmat mindketten meg is hálálták, hiszen Vadas két gólt is szerzett, Sanyi barátunk pedig az évvégi összeállításokba is beillő szépségdíjas gólt lőtt, mikor saját térfelének közepéről kapásból emelt át a kint álló kapuson. Bár lehet, hogy véletlen volt a dolog, de szerinte nagyon is tudatosan csinálta. A „művész úr" találata akkor a harmadik sajtós gólt jelentette, az elsővel Vadas szerzett előnyt, utána Aniţaş egyenlített, de Bajnai újra előnyhöz jutatta a médiacsapatot, ez sem mindennapi gól volt, kollégánk Kocsis Zoli szöglete után bombázott a bal felsőbe. Erre következett Szász egyenlítő találta, a félidőt pedig a már említett Varga-varázs zárta.

Csoda a második félidőben

A szünet után aztán nagyon megrázta magát a MIK, amely a fáradni látszó sajtósok rövidzárlatait is kihasználva, fordítani tudott, zsinórban négy gólt lőve kialakította egy legendás meccs, a londoni angol-magyar eredményét. Hatvan évvel ezelőtt a Wembley-ben az angolok nem tudtak egyenlíteni Puskásék ellen, de Nagykárolyban ez a csoda sikerült a Sajtó FC-nek, Vadas kezdte meg a gólgyártást, majd a végig igen virgonc Póti Dani két góljával egyenlő lett az állás, sőt Megyeri vezetést is megszerezte. Érett a meglepetés, de az utolsó másodpercekben Szász Pali negyedik gólját is megszerezte, és ezzel egállal zárult a mérkőzés, így jöhettek a hétméteresek, öt-öt büntető mindkét oldalról. Az első négy-négy lövés után 3-3 volt az állás, a sajtósoktól Megyeri, Kocsis és Póti belőtte, Bajnai hibázott, a MIK-tól Aniţaş, Sróth Vidor és Nagy volt eredményes, Sróth Gábor kihagyta, így a két kapuson volt a sor, hogy eldöntse a győztes kilétét. A MIK-től Romát Sándor büntetőjét Princz kivédte volna, ha a kapura tart. A „friss" kolléga aztán elbírva a felelősséggel járó lélektani nyomást is, saját hetesét belőtte, így a Sajtó FC először nyert a MIK ellen.

Döntetlennel zárult a harmadik félidő

De ezzel még nem volt vége, hiszen a hagyományokhoz híven következett az elmaradhatatlan harmadik félidő, amelynek az RMDSZ-székház udvara adott otthont. Itt aztán az Oşan János és Szász-Veress Márti által készített és felszolgált bográcsgulyás és miccs, no meg a pálinka, sör és bor mellett mindent meg lehetett tárgyalni. Kovács Jenő polgármesterrel az aktuális politikai dolgokat lehetett megvitatni, de természetesen a foci vitte a prímet, többek között szóba került a Ferencváros, Messi és Neymar, Barcelona és Real Madrid is. Az este fénypontja mégis a spontán megszervezett szkanderbajnokság volt, ebben azért jócskán közrejátszott, hogy a nedűk hatására már mindenkiben felszabadultak a rejtett erőtartalékok, a többség acélkeménynek érezte karizmait. Az egymásnak feszülő karok versengésében Kocsis Zoltán verhetetlennek bizonyult, bevallása szerint a nem hivatalos bajnoki címet zöld-fehér vérének is köszönheti, a fradizmus ilyen helyzetekben megkettőzi az ember erejét. Az éjszakába nyúló harmadik félidő egyébként döntetlennel ért véget, a felek megállapodtak a folytatásban is, ennek színhelye már Szatmárnémeti lesz.

Megtört a jég: először nyert a Sajtó FC

Megtört a jég: először nyert a Sajtó FC

Megtört a jég: először nyert a Sajtó FC

Eredmény: Nagykárolyi MIK-Sajtó FC: 7-7 (büntetőkkel 10-11). Gólszerzők: Aniţaş, Szász 4, Sróth V., Leitner Róbert, illetve Vadas 2, Bajnai, Varga, Póti 2, Megyeri. A MIK csapata: Romát Sándor, Hágó Nándor, Hágó Áron, Sróth Gábor, Sróth Vidor, Nagy Miklós, Aniţaş Márk, Poósz Szabolcs, Leitner Róbert, Szász Pál. A Sajtó FC összeállítása: Romász János, Fodor Lajos, Bajnai Botond (mindhárom Szatmári Magyar Hírlap), Kocsis Zoltán, Póti Dániel (mindkettő szatmár.ro), Megyeri Tamás Róbert (Nagykároly.ro), Princz Csaba (Szatmári Friss Újság), Varga Sándor (idegenlégiós), Vadas Krisztián (idegenlégiós).

Megtört a jég: először nyert a Sajtó FC

Megtört a jég: először nyert a Sajtó FC

Megtört a jég: először nyert a Sajtó FC

Megtört a jég: először nyert a Sajtó FC

Megtört a jég: először nyert a Sajtó FC

Megtört a jég: először nyert a Sajtó FC

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: