2010-03-19 13:00:56• hírek • Szatmar.ro

Revánsot venne a Bayern a ManU-n

A címvédőre az Arsenal vár, míg a francia csapatok egymással csapnak össze.

Pénteken az Európai Labdarúgó Szövetségi nyoni székhelyén került sor a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek és elődöntőinek a sorsolására, amelyen a Bayern München esélyt kapott arra, hogy visszavágjon az 1999-es döntőért.

A német rekordbajnok ugyanis az angol rekordbajnokkal, a Mancheseter Uniteddel (holtversenyben a Liverpoollal áll az angol örökranglista élén) csap majd össze a BL negyeddöntőiben. Érdekesség, hogy a két csapat az elmúlt tíz évben hét alkalommal találkozott egymással, az angolok pedig csak az 1999-es döntőt tudták megnyerni. Emellett kétszer a bajorok diadalmaskodtak, négy találkozó döntetlenre végződött.

A negyeddöntők másik slágermeccsén a címvédő Barcelona is érintett, a katalánok a szintén támadófocit preferáló Arsenallal mérhetik össze erejüket. Az ágyúsok az elmúlt tíz évben egyszer sem tudták legyőzni a katalánokat, ezúttal sem ők a favoritok.

Miután az Inter az előző körben búcsúztatta a Chelsea-t, az olaszok ismét elkedvetleníthetik Roman Abramovicsot. Az orosz milliárdos ugyanis, amellett, hogy a Chelsea hivatalos tulajdonosa, a színfalak mögött a CSZKA Moszkva mecénása is. A moszkvaiak eddig egyszer, öt évvel ezelőtt tudtak nyerni olasz gárda ellen (a Parma volt az áldozat), míg az Inter szintén egyszer (2003-ban a Lokomotiv Moszkva ellen) veszített orosz csapat ellen. Mindkét meccs mellesleg 3-0-ra végződött... A piros-feketék és a CSZKA 2007-ben már találkozott egymással a csoportkörben, akkor 4-2-re és 2-1-re tudtak nyerni az olaszok. Sőt, a milánóiak az idei sorozatban is megmérkőztek orosz csapattal, Kazanyban 1-1-et értek el, odahaza pedig 2-0-ra verték a regnáló orosz bajnok Rubint.

Végezetül pedig a negyedik negyeddöntőben francia párharc lesz, az Olympique Lyon a Bordeaux-val csap össze. Érdekes, hogy a marketing szempontból legkevésbé vonzó, egyazon országból származó csapatokat sikerült összesorsolni....Az idén egyszer már találkozott a két gárda a bajnokságban, akkor a Bordeaux 1-0-ra nyerni tudott.

Negyeddöntők, március 30/31 - április 6/7:
Lyon - Bordeaux
Bayern München - Manchester United
Arsenal - Barcelona
Inter - CSZKA Moszkva

Elődöntők, április 20/21 - 27/28:
Bayern München/Manchester United - Lyon/Bordeaux
Inter/CSZKA Moszkva - Arsenal/Barcelona

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: